Engelli vatandaşlar için sinyalizasyon sistemi

Engelli vatandaşlar için sinyalizasyon sistemi


ÇANKIRI (A.A) - Çankırıda, görme engelli vatandaşların yaya geçitlerinden karşıdan karşıya güvenle geçmelerini sağlamak amacıyla, sesli sinyalizasyon sistemi hayata geçirildiği bildirildi.
     Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, engellilerden gelen talepler doğrultusunda, trafik lambası bulunan Sanayi Kavşağı, Kucaklama Taşı ve Çankırı Lisesi Kavşağına sesli sinyalizasyon sistemi takıldığını kaydetti.
     Engelliler için sevindirici bir çalışmayı hayata geçirdiklerini kaydeden Dinç, Sistem, yayaları yeşil ışık yandığında sesli olarak uyararak görme engellilerin karşıdan karşıya güvenle geçmesini sağlamaktadır. Yeşil ışık yandığında sesli sinyal 15 saniye boyunca devam ediyor. Halkımızın rahatsız olmaması için ses, ortam seviyesine göre ayarlanıyor dedi.
     Sistem sayesinde görme engelli vatandaşların karşıdan karşıya yanlarında biri olmadan geçebileceğini aktaran Dinç, engelli vatandaşların Belediye Engelli Koordinasyon Merkezi tarafından bilgilendirildiğini de kaydetti.
    
     Muhabir: Özgür Alantor
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Engelli vatandaşlar için sinyalizasyon sistemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER