Engelliler, minyatür halı dokuma kursunu tamamladı

Engelliler, minyatür halı dokuma kursunu tamamladı


MERSİN (A.A) - Anamur Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca engellilere yönelik açılan Minyatür Halı Dokuma Kursu, tamamlandı.
     Çukurova Kalkınma Ajansı hibesiyle hayata geçirilen Yapabiliriz Projesi kapsamında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (HEM) ve Anamur Engelliler ve Engelli Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği (ANED) ortaklığıyla Haziran ayında başlatılan kursa, 12 kursiyer katıldı.
     Engellilerin sosyal ve ekonomik özgüvenlerini kazanmaları sağlamak amacıyla yürütülen proje kapsamında, halk eğitimi merkezinde engelli eğitim sınıfı ve atölye dizayn edildi.
     Kursiyerlerin halk eğitimi merkezine ulaşımlarını sağlamak için de engelli asansörü monte edilen bir minibüs satın alındı. Engelliler tekerlekli sandalyeyle bu minibüse rahatça binerek yolculuk yaptı.
     6 ay süren 192 saatlik kursta, usta Öğretici Selimiye Kar tarafından kursiyerlere pazarlama ve perakende ile minyatür halı dokuma dersleri verildi.
     Atölyeyi ziyaret eden HEM Müdürü Ethem Ziya Alıçlı, yürüme engelli vatandaşların, büyük özveriyle kursa devam ettiklerini ve kısa sürede dokumaya geçerek birçok ürün ürettiklerini söyledi.
     Kursiyerlerin dokudukları minyatür halılarla yeteneklerini gösterdiklerini belirten Alıçlı, Arkadaşlarımız bir şeyleri başarabildiklerini gösterdiler. Ayrıca kendilerine kazanç sağlayacak yeni bir uğraş edindiler dedi.
     Önümüzdeki günlerde kursiyerlere sertifikalarının verileceğini ifade eden Alıçlı, dokunan ürünlerin de ANED ve hükümet konağı girişinde sergileneceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Oktay Demir / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Engelliler, minyatür halı dokuma kursunu tamamladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER