Engelliler, Sapanca Gölünde dalış yaptı

Engelliler, Sapanca Gölünde dalış yaptı -Zihinsel ve bedensel engelliler, dalgıçlar eşliğinde Sapanca Gölünde dalış deneyimi yaşadı


SAKARYA (A.A) - Zihinsel ve bedensel engelliler, dalgıçlar eşliğinde Sapanca Gölünde dalış yaptı.
     Sakarya Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğünün düzenlediği etkinlik kapsamında Sapanca ilçesine getirilen 8 engelli, farklı bir deneyim yaşadı. Dalgıçlar eşliğinde dalış kıyafetlerini giyen engelliler, kısa bir eğitimin ardından tüple Sapanca Gölünde dalış yaptı. Engellilerin sevincine aileleri de eşlik etti.
     Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilere yönelik hizmetlerin artarak devam ettiğini söyledi.
     Turan, engellilerin dalış deneyimini yaşamalarını istediklerini belirterek, Ebeveynler çocuklarının bu tür etkinliklerde yer almasından müthiş bir haz duyuyor. Bu etkinliği geliştirerek yaygınlaştırmayı hedefliyoruz diye konuştu.
     Dalış eğitmeni Samet Karaca ise herkesin potansiyel engelli adayı olduğunu ifade ederek, engellilerle dalış yapmaktan mutlu olduğunu kaydetti.
     Engellilere spor yaptırmak istediklerini belirten Karaca, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu da buna yardımcı oluyor. Engelli arkadaşlarımız çok başarılı dalışlar yapıyor. Çoğu bir yıldızlı dalıcıdan iyi konumda şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı / Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Engelliler, Sapanca Gölünde dalış yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER