Engelliler Haftası

Engelliler Haftası


KONYA (A.A) - Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.
     Kalaycı, mesajında, belediye olarak yaptıkları bütün hizmet ve yatırımların engelli vatandaşların rahat bir şekilde faydalanabilecekleri şekilde projelendirdiklerini belirtti.
     Engelli vatandaşların insan onuruna yakışır şekilde hizmet almasını sağlamak, becerilerini geliştirmek ve sosyal hayata uyumuna ilişkin hizmetleri sunmak için farklı kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmaya devam edeceklerini aktaran Kalaycı, şunları kaydetti:
     "Engellilerimizin toplumsal hayata katılmaları, daha iyi yaşam standartlarına kavuşabilmeleri için sosyal belediyecilik sorumluluğu anlayışı ile bugüne kadar çeşitli resmi kurumlar ve sivil toplum örgütleriyle ortak programlar yaptık. Geçtiğimiz yıllarda ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak düzenlediğimiz Engellilerin Yanında Engellere Karşıyız konulu duvar gazetesi yarışması, öğrencilerimizin bu konuya ne kadar büyük hassasiyet gösterdiğini ortaya koydu. Belediye olarak yaptığımız parklar, yol ve kaldırımlar ile diğer hizmet ve yatırımları engellilerimizin rahat kullanabilecekleri bir şekilde düzenliyoruz. Hobi bahçelerimizde de engelli vatandaşlarımıza yüzde 10luk kontenjan ayırarak bu konuya ne kadar önem verdiğimizi örnek bir hizmetimizde daha göstermiş olduk. Her zaman büyük destek vererek spor yapmalarına katkıda bulunduğumuz engelli haltercilerimiz Nazmiye Muslu ve Yasemin Ceylan, elde ettikleri uluslararası başarılarla diğer engellilere de örnek oldular. Bu iki sporcumuzun adını taşıyan 2 spor tesisini geçtiğimiz yıl hizmete açtık."
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER