Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -AYBESK Ampute Futbol Takımı ile Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, bir araya geldi


ANKARA (A.A) - Ankara Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübünün (AYBESK) ampute futbol takımı ile tekerlekli sandalye basketbol takımı, bir araya geldi.
     Ampute Futbol Süper Ligini şampiyon tamamlayan AYBESK Futbol Takımı ile Tekerlekli Sandalye Süper Ligine yükselme mücadelesi veren AYBESK Basketbol Takımı, 10-16 Mayıs tarihlerindeki Engelliler Haftası kapsamında, Antares Alışveriş Merkezindeki (AVM) etkinlikte buluştu.
     AYBESK Basketbol Takımı, gösteri maçı yaparken, AYBESK Futbol Takımının teknik heyeti ve oyuncuları ise basketbol topunu yere düşürmeme oyunu oynadı.
     Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Demirhan Şerefhan, düzenledikleri etkinlikle Engelliler Haftasına katkıda bulunmaya çalıştıklarını ifade ederek, "AVMler içinde ilk defa Antares, Engelsiz AVMler projesini hayata geçriyor. Etkinlik, sandalye bağımlısı ve görme engelli vatandaşlarımızın da AVMlerin tüm noktalarına rahatlıkla ulaşabilmelerini sağlamak için bir başlangıç oldu" diye konuştu.
     Antares AVM Merkez Müdürü Kenan Özduran ise mimariyi, tekerlekli sandalye kullanan insanlardan sonra görme engelli vatandaşlara da uygun hale getirmek için çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
    
     Muhabir: Hüseyin Burak Demirer
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER