Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Pala: "Bir ülkenin engelli bireylerine sunduğu imkanlar, o toplumun gelişmişlik seviyesinin de göstergesidir"


BAYBURT (A.A) - Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hayrettin Pala, bir ülkenin engelli bireylerine sunduğu imkanların, o toplumun gelişmişlik seviyesinin de göstergesi olduğunu belirtti.
     Pala, "Engelliler Haftası" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü olarak çocuk, genç, engelli, yaşlı, kadın ve topluma yönelik hizmetlerin sunumunda yeni ve çağdaş hizmet anlayışıyla birçok hizmet modellerinin planlandığını ve hayata geçirildiğini ifade etti.
     Engellilerin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi yaşam koşullarına kavuşabilmeleri için çeşitli hizmet alanları oluşturulduğu, eğitimden istihdama, ulaşılabilirlikten rehabilitasyon hizmetlerine ve diğer sosyal haklara kadar yasa ve yönetmeliklerin gün geçtikçe önem kazandığını kaydeden Pala, açıklamasını şöyle tamamladı:
     "Toplumların gelişmişliği engellisine verdiği haklar ve değer ile ölçülür. Bu kapsamda engelli vatandaşlarımızın insan onuruna yakışır şekilde korunmasını,bakımını sağlamak, becerilerini geliştirmek ve sosyal hayata uyumuna ilişkin hizmetleri sunmak kurum olarak öncelikli görevlerimizdendir. Engelliler Haftasının engellilerimizin sorunları hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesine ve toplumdaki duyarlılığın arttırılmasına katkı sağlamasını diler, sevgi ve saygılar sunarım."
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER