Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, engellilerle kahvaltıda buluştu -Ataç: "Toplum içerisinde var olan engelli kardeşlerimiz sosyalleşirse bizler daha da mutlu oluyoruz"


ESKİŞEHİR (A.A) - Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, engellilerle kahvaltıda buluştu.
     Tepebaşı Belediyesi tarafından zihinsel engelli bireylerin toplumla bütünleşmesi amacıyla kurulan Gökkuşağı Kafede engelli vatandaşlarla bir araya gelen Ataç, burada yaptığı konuşma,da bu tür hafta ve günleri çok fazlaca doğru bulmadığını, çünkü engelli vatandaşların yılın 365 günü sürekli halkın içerisinde bulunarak günlük yaşamda var olduklarını belirtti.
     Engelli vatandaşlar için açılan kafede, zihinsel engelli bireylerin servis yaptığını anımsatan Ataç, "Bu kafede zihinsel engelli kardeşlerimiz servis yapıyor, müşterilerle ilgileniyor. Burası tamamıyla onlar için hazırlanmış halka açık bir yer. Ben engelliler günü, anneler günü gibi özel günlerin yılın 365 gününe yayılması taraftarıyım. Çünkü onlar günlük yaşamın içerisinde sürekli bizlerle beraberler" diye konuştu.
     "Toplum içerisinde var olan engelli kardeşlerimiz sosyalleşirse bizler daha da mutlu oluyoruz" diyen Ataç, şöyle konuştu:
     "Bu günleri yalnız bir günle sınırlamamak gerektiğini düşünüyorum. Sosyalleşip toplumun diğer bireyleri gibi günlük hayatın içerisinde yer almalarının daha doğru olduğu kanısındayım. Bizler engelliyi evden çıkararak bu sosyalleşmeyi tamamlamak istemekteyiz. Bu tür çalışmalarımızın engelli kardeşlerimiz üzerinde olumlu yansımalar yaptığını görüyoruz."
    
     Muhabir: Ömer Ürer
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER