Derbi maçtaki ırkçılık tartışmaları

Derbi maçtaki ırkçılık tartışmaları -Galatasaray Kulübü Başkanı Aysal: "Irkçılık olayı Türkiyenin olayı değildir. Türkiyenin alıştığı bir olay değildir. Türkiyede olmaması gereken ve hakikaten yabancı bir üründür. Kazaen ve tesad


BURSA (A.A) - Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından yaşanan ırkçılık tartışmalarına ilişkin, "Irkçılık olayı Türkiyenin olayı değildir. Türkiyenin alıştığı bir olay değildir. Türkiyede olmaması gereken ve hakikaten yabancı bir üründür. Kazaen ve tesadüfen maalesef o gün o stada düşmüştür" dedi.
     Aysal, Bursaspor Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcının vefatı dolayısıyla taziye ziyaretinde bulunmak için geldiği Özlüce Tesislerinden çıkışında basın mensuplarının konuyla ilgili sorusu üzerine şunları kaydetti:
     "Arkadaşlar, ırkçılık olayı Türkiyenin olayı değildir. Türkiyenin alıştığı bir olay değildir. Türkiyede olmaması gereken ve hakikaten yabancı bir üründür. Kazaen ve tesadüfen maalesef o gün o stada düşmüştür. Bunu süratle unutmamız gerektiğini ve bunun Türkiyeye zararlı olacağını, bu konuda fazla ısrar edersek Türkiyeye zarar vereceğimizi düşünüyorum. Bu konuda fazla ısrarlı olmayın. Bunu bir kaza olarak görelim. Bu işi kapatalım. Türkiyenin ana konuları bu değildir. Türk sporunun ana konuları bunlar değildir. Bizim konumuz olmamalıdır zaten, çünkü bizim kültürümüzde böyle bir şey yok. Bunu bir kere daha belirtmek istiyorum. Altını çizerek söylemek istiyorum, ırkçılık bize yabancı bir olay, Türkiyeye yapıştırılmak istenen bir lekedir. Bu lekeyi kabullenmeyeceğiz."
     "Türk sporunda dostluk ve kardeşliği pekiştirmek adına başkanlar olarak bir araya gelmeyi düşünüyor musunuz-" sorusuna ise Aysal, "Bakın bugün biz bir aradayız. Biz her zaman bir aradayız. Bakmayın saha içindeki rekabet saha dışında bir düşmanlığa döndürülmek isteniyorsa, bu bana kalırsa bu işten yararlanmak isteyen bazı kaynakların çalışmalarıdır, gayretleridir. Biz bu işin içinde yokuz ve olmayacağız" yanıtını verdi.
    
     Muhabir: Volkan Bayraktar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Derbi maçtaki ırkçılık tartışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER