Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Konyada, 75 engelli bir günlük temsili askerlik yaptı


KONYA (A.A) - Konyada, Engelliler Haftası dolayısıyla 75 engelli, bir günlük askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.
     Engelliler, aileleriyle temsili askerlik için Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığına geldi. Askeri kıyafetlerle tören alanında yerlerini alan engelliler, temsili olarak eğitime katıldı.
     Esas duruş, selam verme, silah tanıma, nişan alma ve tören yürüyüşü eğitimi verilen engelliler, tören alanında kurulan stantlardaki Türk bayrağı ve silahların üzerine ellerini koyarak yemin etti.
     Törende konuşan Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, engelli gençlerin, hiçbir karşılık beklemeden yapılan askerlik hizmetini bir gün de olsa yerine getirme mutluluğu ve şerefine ulaştığını söyledi.
     Engellilerin bugün yaptığı eğitimlerle asker olmak için hiçbir engel tanımadıklarını ve ihtiyaç duyulduğunda Türk vatanını korumaya hazır olduklarını gösterdiklerini ifade eden Özkaya, "Yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz mücadele ile kalplerde ve kafalardaki engelleri kaldırdığınız için sizleri kutluyorum" diye konuştu.
    
     -"Keşke normal olarak askerlik yapabilsek"-
    
     Bedensel engelli Mehmet Ali Kabak ise askerlik yaptığı ve bu gururu ailesine yaşattığı için mutlu olduğunu belirtti.
     Kendilerine bu imkanı verenlere teşekkür eden Kabak, şunları kaydetti:
     "Kıyafetlerimizi giydik ve bir günlük askerliğimiz başladı. Selamlama yaptık. Yoklamamız yapıldı. Öğle vakti geldiğinde karavanada yemek yedik. Ben sağlıklı olsaydım Şırnakta terör örgütüyle savaşmayı çok istiyordum. Bu PKKnın bitmesini istiyoruz. Bu illetten kurtulmak istiyoruz. Keşke normal olarak askerlik yapabilsek ama biz bu dünyaya engelli olarak geldik. Biz kaderimizle barışığız. Bu bir hastalık değil, herkesin başında olabilir. Hepimiz bir engelli adayıyız."
     Konuşmaların ardından bir günlük temsili askeri eğitim alan engellilere, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Yasin ve AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu tarafından terhis belgesi verildi.
     Daha sonra, engelliler uçak ve helikopterlerde aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER