EPDK Başkanı Köktaş:

EPDK Başkanı Köktaş: -Batı hattından gelecek 6 milyar metreküpün (doğalgaz) sözleşmeleri kurumumuza ulaşmıştır. Pazartesi günü lisansa bağlayacağız


KAYSERİ (A.A) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Hasan Köktaş, Batı hattından gelecek 6 milyar metreküpün (doğalgaz) sözleşmeleri kurumumuza ulaşmıştır. Pazartesi günü lisansa bağlayacağız dedi.
     Köktaş, Kayseri OSB Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde düzenlenen 6. OSB Enerji Zirvesinde yaptığı konuşmada, doğalgazla ilgili sıkıntı yaşanmaması noktasında hassasiyet gösterdiklerini söyledi.
     Köktaş, Batı hattından gelecek 6 milyar metreküpün (doğalgaz) sözleşmeleri dün öğleden sonra kurumumuza ulaşmıştır. Pazartesi günü ekstra bir kurul yapıp, o kurulun gündeminde bunları karara bağlayıp, lisansa bağlayacağız. Bu da şu anlama geliyor, piyasaya 6 milyar metreküplük daha bir sözleşme yapabilme olanağı, potansiyeli ortaya çıkmış olacak. Doğalgazla ilgili ne OSBlerin büyükleri ne de küçükleri açısından sorun yaşanmayacak diye konuştu.
     OSBlerin doğalgaz dağıtımı yapma talebinde bulunmaları konusuna da değerlendiren Köktaş, şunları kaydetti:
     Organize sanayi bölgelerimizin, elektrikte olduğu gibi doğalgazda da dağıtıcı olması fikri bir mevzi kazanma çalışmasıdır, bir hak arayışı değildir. Türkiyede uyguladığımız bir doğalgaz dağıtım modeli var. O modelin içerisinde bunu bir dağıtım lisansına dönüştürme fırsatı verilmesi halinde, ihaleyle alınan bu bölgelerde satışı, taşıma bedellerini, birçok şeyi değiştireceğinden dolayı ciddi sıkıntı yaratma potansiyeline haizdir ama bu bizim, sayılabilecekse kronik sayılabilir, belki tek kalıcı sorunumuzdur.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber EPDK Başkanı Köktaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER