Ercişe yeni okullar yapılıyor

Ercişe yeni okullar yapılıyor


VAN (A.A) - Vanda 2 yıl önce yaşanan depremlerde büyük hasar gören Erciş ilçesine yeni okullar yapılıyor.
     Depremlerin ardından ilçe merkezinde büyük hasar gören 15 okulun yerine yeni okullar yapılıyor.
     Erciş Kaymakamı Barboros Baran, yeni yapılan okulların inşaatlarında incelemelerde bulundu. Yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Baran, yeni okulların 2013-2014 eğitim öğretim yılına yetişebilmesi için inşa çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.
     Baran, şöyle konuştu:
     "23 Ekim depreminde Erciş merkezde 15 okulumuz ağır hasar almıştı. Depremden sonra TOKİ alanlarında 8, Erciş merkezde de 2 okulumuzun inşaatı tamamlanarak eğitim öğretime başladı. Daha sonraki süreçte İbn-i Sina İlk ve Orta Okulu ile Gülbahçesi Anaokulunun inşaatları tamamlandı. Şu anda Erciş merkezde 6 okulumuzda toplam 148 dersliğimizin inşaatı sürüyor. Ayrıca, 2013 ihalesi kapsamında 4 okulumuzun daha inşaatlarına başlanacak. Bu inşa sürecinde öğrencilerimizin de mağdur olmaması için gerekli hassasiyet gösterilmiştir.
     Eğitim öğretim faaliyetlerinin aksamaması için öğrencilerin ücretsiz olarak evlerinden alınıp taşıma merkezli okullara taşındığını anımsatan Baran, yeni okulların tamamlanmasıyla öğrencilerin taşınmasına gerek kalmayacağını ifade etti.
     Okullar dışında eğitime yönelik diğer yatırımları da değerlendiren Baran, "Sahil yolu üzerinde 60 yataklı öğretmen evi ve 25 apart öğretmen lojmanın inşaatı sürüyor. Ayrıca, toplam 600 yataklı 3 ayrı pansiyon da şu anda yapım aşamasında. 2013 ihalesiyle yine toplam 600 yataklı 3 ayrı pansiyon, toplam 600 kişilik 2 ayrı spor salonu da yapılacak yatırımlar arasında" diye konuştu.
    
     Muhabir: Emre Ilıkan
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ercişe yeni okullar yapılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER