Ercişte esnaf ile zabıta arasında gerilim

Ercişte esnaf ile zabıta arasında gerilim


VAN (A.A) - Ercişte işyerleri depremde yıkıldıktan sonra, Vanyolu caddesinde belirlenen konteynerlerde satış yapan esnaf ile belediye zabıta ekipleri arasında gerginlik yaşandı.
     23 Ekim 2011 depreminde meydana gelen yıkımda işyerlerin kaybeden esnafların bir kısmına Van yolu mahallesinde cadde kenarında bulunan kaldırımların üzerine konteynerin kurulmasın izin verilmişti. Ancak Erciş Belediyesi, kaldırımlarda yenileme çalışması yapacağı için esnafın belirlenen başka bir yere konteynerlerini almalarını istedi.
     Belediyenin bu teklifini kabul etmeyen esnaf, duruma tepki gösterdi. Bunun üzerine zabıtalar ile esnaf arasında kısa bir arbede yaşandı. Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı çevik kuvvettin araya girmesiyle olaylar büyümeden önlendi.
     Mustafa Bayram isimli esnaf, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 23 Ekim 2012 tarihinde ilçeyi ziyaret etmesi nedeniyle Başbakanın geliş güzergahında bulanan Vanyolu caddesinde çalışmaların hızlandırıldığını, diğer yerlerdeyse çalışma olmadığını iddia etti.
     Erciş Belediyesi Zabıta Müdürü Ferhat Erdinç ise, yaya kaldırımlarını işgal eden esnafa bir ay öncesinde yazılı uyarıda bulunduklarını, ancak esnafın ikaza rağmen işyerlerinin kaldırmadığını, bunun üzerine taşıma işlemini belediye olarak yaptıklarını söyledi.
     Ardından belediyenin getirdiği vinçlerle nakliye araçlarına yüklenen konteynerler, belediyece tahsis edilen alana olaysız taşındı.
    
     Muhabir: Ali Dağer
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ercişte esnaf ile zabıta arasında gerilim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER