Erciyes Kar Festivali

Erciyes Kar Festivali -Kayseri Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirilen festival, sanatçı Mustafa Ceceli konseri ile sona erdi


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirilen Erciyes Kar Festivali, sanatçı Mustafa Ceceli konseri ile sona erdi.
     Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen festivalin son gününde mehter takımı, Tekir Kapısında kurulan platformda yerli ve yabancı ziyaretçilere konser verdi.
     Kayakseverlerin ilgi gösterdiği festival kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasekiye Turizm, Çevre ve Kent Gazetecileri Derneği (TURÇEV) tarafından TURÇEV Jüri Özel Ödülü verildi.
     Burada konuşan Özhaseki, Erciyese yapılan yeni yatırımlar kapsamında Tekir Yaylasındaki mevcut teleferik sisteminin kaldırılacağını ve bunun yerine 10 kişi kapasiteli gondol tipi teleferik sistemi kuracaklarını söyledi.
     Özhaseki, 2 yıl sonra burada saatte 35 bin kişinin kayak yapabileceği mekanlar inşa ediyoruz. Ayrıca büyük projelerimizden olan kent merkezindeki Anadolu Harikalar Diyarının da çalışmaları sürüyor. Burası da tamamlandığı zaman yılın 6 ayında Erciyeste, diğer 6 ayında Anadolu Harikalar Diyarında vakit geçirebileceksiniz dedi.
     TURÇEV ödülünü Özhasekiye veren Bosna Hersekin Ankara Büyükelçisi Damir Canko ise, Kayseri 2017 Gençlik Oyunlarına ev sahipliği adaylığından çekilerek bizim önümüzü açtı. Bunun için teşekkür ediyorum. Gerçek bir kardeşlik örneği sergiledi dedi.
     Konuşmaların ardından sanatçı Mustafa Ceceli, bir konser verdi.
     Öte yandan, festival süresince katılımcılara ücretsiz sucuk ekmek ikram edildi.
    
     Muhabir: Esma Aygün - Sercan Küçükşahin / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Erciyes Kar Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER