Erenlerde parklar değiştirilecek

Erenlerde parklar değiştirilecek


SAKARYA (A.A) - Erenlerdeki çocuk parklarının değiştirileceği bildirildi.
     Erenler Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, park çalışmaları kapsamında, Erenlerde çocuk parklarının, bir taraftan periyodik bakımları yapılırken diğer yandan da kumlu zeminlerinin değiştirildiği ifade edildi.
     Öncelikle parkların zeminlerine beton atılırken daha sonra 3 cm kalınlığında açık hava şartlarına uygun esnek yapıdaki kauçuk zemin kaplamaları döşenerek, parkın mekanına ve şartlarına göre tel çitlerin, beton çit duvarlarıyla değiştirileceği kaydedildi.
     Sakarya ve Cumhuriyet caddelerini birbirine bağlayan yaklaşık 250 metre uzunluğundaki Yunus Emre caddesinin eski kaplamasının sökülerek baskı beton ve ışıklandırma yapılacağı bildirildi.
     Açıklamada Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Yunus Emre Parkı Projesi ile ilgili mevcut yeşil alanın korunarak kullanılacağını belirterek,
     Yunus Emre Parkı konumu itibari ile dar bir alana sıkıştırılmış bir yapıya sahip. Bu alanı ferahlatarak yeni bir yüz ile parkımızı tekrar vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz ifadelerini kullandı.
     Bankamatiklerin olduğu alanı kültür merkezi binasının girişine taşıyarak dar alanı genişlettiklerini bildiren Öztürk, oturma gruplarını yeni dizaynı ile daha kullanışlı bir hale getireceklerini, daha modern, çağdaş ve yaşanılabilir bir kent oluşturmak için projeler üretmeye devam edeceklerini kaydetti.
     Yaklaşık 1400 metre kare alanda yapılacak olan park düzenleme çalışmasının kısa zamanda tamamlanacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Erenlerde parklar değiştirilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER