Ermeni kilisesinde ayin

Ermeni kilisesinde ayin -Kayserideki Surp Krikor Lusavoriç Kilisesinde Aziz Kurban ayini düzenlendi


KAYSERİ (A.A) - Kayserideki Surp Krikor Lusavoriç Kilisesinde Aziz Kurban ayini yapıldı.
     Ermeni cemaatinin Hac Yolculuğu adını verdiği, Kayseri, İskenderun ve Hatayı kapsayan yolculuğun ilk durağı, Kayserideki Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi oldu.
     Ermeni Patrikhanesinden papaz Krikor Damadyan tarafından yönetilen ayine, İstanbul ve yurt dışından gelen Ermeniler katıldı.
     Ermeni Patrikhanesi Ekümenik ve Dinler Arası İlişkiler Sorumlusu Episkopos Sahak Maşalyan ise, ayinin ardından verdiği vaazda, İstanbulda yaşamalarına rağmen Anadoludaki kiliseleri hiçbir zaman unutmayacaklarını ve her fırsatta ziyaret edeceklerini söyledi.
     Hac Yolculuğu kapsamında Surp Krikor Lusavoriç Kilisesini ziyaret ederek Aziz Kurban ayini düzenlediklerini belirten Maşalyan, şunları söyledi:
     Kayseri, imanımızın beşiği ve biz Ermenilerin Hristiyanlaşması, Lusavoriç ile başlıyor. Düzenlediğimiz ayinle hem ibadetimizi yerine getiriyoruz hem de bizim için kutsal olan Surp Krikor Lusavoriçi anıyoruz. Allaha şükrediyoruz ki, bu kilise var. Kayseri, geçmişte Hristiyanlığın merkezi olmuş. Bu şehir bizim için çok büyük önem arz ediyor. Kayseriden sonra İskenderun ve Hataya gidip, buradaki kiliseleri ziyaret ederek hac yolcuğumuzu tamamlayacağız.
     Kilisede mum yakıp dua eden cemaate, kutsanmış ekmek dağıtıldı.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Ermeni kilisesinde ayin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER