Erzurumda balık şenliği

Erzurumda balık şenliği -Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, balık tüketimini artırmak amacıyla Palandöken Belediyesi ile şenlik düzenleyecek


ERZURUM (A.A) - Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, Erzurumda balık şenliği düzenleyeceklerini bildirdi.
     Atamanalp, özel kreşten gelen 60 çocuğa, fakülte bünyesinde faaliyet gösteren İçsu Balıkları Uygulama ve Araştırma Merkezini gezdirerek, balığın yumurtadan ergine kadarki safhaları hakkında bilgi verdi.
     Atamanalp, gazetecilere yaptığı açıklamada, balık etinin sağlık açısından faydası bulunduğunu vurgulayarak, son yıllarda bu besine ilginin arttığını söyledi.
     Balık tüketimini artırmak için şenlik düzenleyeceklerini belirten Atamanalp, şunları kaydetti:
     "Balık çok faydalı olmasına rağmen Türkiyede kişi başına yıllık tüketim 7 kilo civarında. Bölgemizde bu rakam çok daha düşük. Bunu artırmak için 2 bin rakımda ilk kez balık şenliği düzenleyeceğiz. Balığın faydalarını insanlara anlatmamız gerekiyor. 27 Nisanda Palandöken Belediyesi ile 4 ayrı noktada halkımıza balık ikram edeceğiz. Etkinliği daha önce İzmir ve İstanbulda yapmıştık. Şenlik, bölgemiz için ilk olacak."
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Erzurumda balık şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER