Erzurumda doktora hakaret davası

Erzurumda doktora hakaret davası -Trafik kazasının ardından tedavi için geldiği acil serviste, doktora hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan sanığa 1 yıl 2 ay hapis ve 600 lira para cezası verildi


ERZURUM (A.A) - Erzurumda doktora hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan sanığa, 1 yıl 2 ay hapis ve 600 lira para cezası verildi.
     Erzurum 2. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, sanık Turan Gerehan ve davacı Dr. Serhat Karaman hazır bulundu.
     Davacı Dr. Serhat Karaman ifadesinde, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde uzman hekim olarak görev yaptığını, geçirdiği trafik kazası sonucu yaralanan sanık Turan Gerehanın ambulansla hastanelerine getirildiğini, burada yapılan ilk müdahalenin ardından hastayı, vücudunun çeşitli yerlerinde derin kesiler bulunması nedeniyle Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesine sevk ettiğini söyledi.
     Başka hastaneye sevk edilmesine kızan sanık Turan Gerehanın, kendisine hakaret ettiğini ve tehditler savurduğunu dile getiren Karaman, sanığın cezalandırılmasını talep etti.
     Sanık Turan Gerehan ise savunmasında, Hınıs ilçesinde geçirdiği trafik kazasının ardından Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildiğini, bu sırada kendinde olmadığını ve doktora hakaret ettiğini hatırlamadığını kaydetti.
     Mahkeme, sanık Turan Gerehanın, tehdit ve hakaret suçlarından 1 yıl 2 ay hapis ve 600 lira para cezasına çarptırılmasına karar verdi.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Erzurumda doktora hakaret davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER