Erzurumdaki metan gazından zehirlenme

Erzurumdaki metan gazından zehirlenme


ERZURUM (A.A) - Yakutiye ilçesinde Vakıflar İş Merkezinin altyapı çalışması sırasında metan gazından etkilenen işçilerin, 120 metre uzunluğundaki kanal borusunda mahsur kaldığı bildirildi.
     Erzurum Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Yakutiye ilçesinde özel bir firma tarafından yürütülen su tahliye sistemi çalışması esnasında üzücü bir kazanın meydana geldiği belirtildi.
     Cumhuriyet Caddesi üzerinde yapımı devam eden Vakıflar İş Merkezinin temelinden çıkan suyun tahliye edilmesi için sürme boru sistemi kurulumu işini yürüten yüklenici firmanın 2 çalışanın kanal içerisinde metan gazından dolayı baygınlık geçirdiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     İşçileri kurtarmak için daha sonra 120 metre uzunluğundaki kanala 2 işçi daha girmiş ve toplam 4 işçi boru içerisinde mahsur kalmıştır. Olay yerine Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği, itfaiye, 112 Acil Servis ve doğalgaz ekipleri sevk edilmiştir. Boru içerisinde mahsur kalan işçilerden ikisi itfaiye ekiplerinin başarılı çalışması sonucunda kazanın hemen ardından kurtarılırken, diğer 2 işçi ise Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliğinin müdahalesiyle kanal içerisinden sağ olarak çıkarılmıştır.
     Vakıflar İş Merkezine ait çalışmayı yürüten yüklenici firmanın çalışanlarından Ömer Keleşin Yakutiye Araştırma Hastanesindeki müdahaleye rağmen hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, işçilerden ikisinin ilk müdahalenin ardından Ankara ve Trabzona sevk edildiği vurgulandı.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumdaki metan gazından zehirlenme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER