Erzurumun düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl

Erzurumun düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü


ERZURUM (A.A) - AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, Erzurumun düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Kılıç, mesajında bundan 12 Mart 1918 tarihinde düşmanın işgaline son verilerek, dalga dalga yayılan İşgale başkaldırış ve bağımsızlık mücadelesi zincirinin halkaları arasına Erzurumun da eklendiğini belirtti. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Erzurum Kongresinin gerçekleşmesi için uygun zeminin hazırlanmış olmasının da bugünün önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:
     Doğunun sınır taşı olarak anılma şerefine erişen Erzurum, bu zorlu mücadele yıllarında üzerine düşeni fazlasıyla yapmış, nice kahramanlıklar sergileyen askerimize, bugün artık ülke tarihimizde silinmez bir yere sahip olan Nene Hatun gibi efsaneleşmiş isimler de katılmış, Anadolunun sadece erinin değil, kadının da özgürlük ve vatan uğruna nasıl bir mücadele sergileyebileceğini de gözler önüne sermişlerdir. Dadaşlar Diyarı Erzurum, Milli Mücadelede üzerine düşeni yapmış, Dadaşlar sadece Erzurumun müdafaasında değil, Milli Mücadelenin her cephesinde kahramanca savaşmışlardır. Zor şartlar ve ağır kayıplara rağmen Erzurumu düşmanın işgalinden kurtarmak için canlarını, mallarını ve ailelerini feda eden kahraman askerlerimize, şehitlerimize ve gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyor, onları dualarımızda anıyoruz.
     Kılıç, İşte böyle zorlu şartlar altında tekrar hürriyetine kavuşturulan Erzurumu daha da ilerilere götürmek, kalkınma zeminini oluşturmak ve bunu sürdürmek esas vazifelerimiz arasındadır ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumun düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER