Erzurum 6 bin Polonyalı turisti ağırlayacak

Erzurum 6 bin Polonyalı turisti ağırlayacak -Kültür ve Turizm Müdürü Öztürk: Sezon boyunca 6 bin Polonyalı turist Erzuruma kış sporları için gelecek


ERZURUM (A.A) - Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, kış turizminin önemli merkezlerinden Erzurumda bu yıl 6 bin Polonyalı turisti ağırlayacaklarını belirterek, Sezon boyunca 6 bin Polonyalı turist Erzuruma kış sporları için gelecek dedi.
     Öztürk, müdürlük binasında düzenlediği basın toplantısında, Erzurumun 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları kapsamında Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezinde yapılan yatırımlarla uluslararası bir kış turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.
     Kültür ve Turizm Bakanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda Polonyada 27-29 Eylül tarihleri arasında bir toplantı yapıldığını ifade eden Öztürk, bu toplantıya Polonya Şehir Acentaları Birliği ve büyük acentelerin katıldığını belirtti.
     Öztürk, toplantı sonucunda varılan anlaşma sonucu Erzuruma bu kış 6 bin Polonyalı turistin getirilmesinin kararlaştırıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Sezon boyunca 6 bin Polonyalı turist Erzuruma kış sporları için gelecek. Oradan buraya direkt uçak seferleri yapılacak. Tabii bu bizim için bir başlangıç olacak. Slovakya ve Romanya gibi ülkelerle anlaşma yapan otellerimiz mevcut. Bakanlığımız Polonyadaki tanıtımlarına devam ediyor. Bu tanıtım kampanyası çerçevesinde 80 basın mensubu tanıtım çalışmalarına katkı sağlayacak. Bakanlığımız Erzurumu özel olarak tanıtmaya başladı. Nasıl ki yaz aylarında Antalya turizmin başkentiyse kışın da Erzurum turizmin başkenti olacak. Palandökende altyapı yönünde sıkıntı yok. Konaklı Kayak Tesisleri için de çalışmalarımız devam ediyor.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurum 6 bin Polonyalı turisti ağırlayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER