Eshab

Eshab-ı Kehf ve çevresinin yeniden yapılandırılması -Mersin Vali Yardımcısı Suphi Olcay: Eshab-ı Kehf mağarası çevresinde tam bir arabesk görüntü var


MERSİN (A.A) - Mersin Vali Yardımcısı Suphi Olcay, Tarsusun Dedeler köyündeki Eshab-ı Kehf mağarası çevresinde tam bir arabesk görüntü olduğunu söyledi.
     Olcay, Kaymakamlık toplantı salonunda Eshab-ı Kehfte yeni bir yönetim ve işletme modelinin oluşturulmasına yönelik gerçekleştirilen toplantıda, yapısal ve hukuksal sıkıntı nedeniyle Eshab-ı Kehfte bir sahipsizlik görüntüsünün bulunduğunu kaydetti.
     Eshab-ı Kehfin için yeni bir yönetim planı hazırlanması gerektiğini ifade eden Olcay, şunları söyledi:
     Eshab-ı Kehf mağarası çevresinde müthiş bir arabesk görüntü var. Bir tarafta piknik yapmaya gelenler, diğer taraftan araç trafiği, keza mağaraya girmeye çalışanlar, bağış toplama derdinde olanlar, bir şeyler satmak isteyenler. Eshabı Kehfin aşağı kısmında oluşturulan yarış pisti. Çevre kirliği ve keşmekeşlik had safhada. Burası bir köy muhtarlığının uhdesine bırakılamayacak kadar önemli bir mekan. Yeni bir yönetim ve işletme modeli oluşturulması şart.
     Suphi Olcay, Vakıf mülkiyetindeki bu yerin köy muhtarlığa kiraya verildiğini, belediyenin mücavir alanı dışında olduğu için bir şey yapamadığını belirterek, Bu olumsuz görüntüyü ortadan kaldırmak için Kaymakamlığın, Belediyenin, Vakıfların ve muhtarlığında içinde olacağı bir yönetim planı hazırlanmalıdır. Ayrıca çevre projesine ihtiyaç bulunmaktadır. Herkesin görev sorumlukları tanımlanarak yeniden ele alınmalıdır dedi.
     Olcayın konuşmasının ardından toplantıya katılan kurum ve kuruluş temsilcileri konuya ilişkin çözüm önerilerini dile getirdiler.
     Toplantıya Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Vural, Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tamer Gök, Adana Vakıflar Bölge Müdürü Murat Saraçoğlu Müftü Abdulkerim Akbaba, Müze Müdürü Mehmet Çavuş ile diğer yetkililer katıldı.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan/Nurdan Mısırlıoğlu Toros
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER