Eşinin böbreğiyle hayata tutunacak

Eşinin böbreğiyle hayata tutunacak -Balıkesirde 4 aydır diyalize giren Sunay Işık, eşinden nakledilecek böbrekle sağlığına kavuşmayı bekliyor -Nurettin Işık: Eşimle muhabbetimiz, sevgimiz, aşkımız dillere destandı. Benim okul arka


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirin Savaştepe ilçesinde yaklaşık 4 aydır diyalize giren Sunay Işık, eşinden nakledilecek böbrekle tekrar sağlığına kavuşmayı bekliyor.
     Emekli ve iki çocuk babası Nurettin Işık (53), yaptığı açıklamada, eşi Sunay Işıkın 2,5 yıl önce rahatsızlandığını, yapılan kontrollerde böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu söyledi.
     Eşinin tedaviye başladığını 4 aydır da diyalize girdiğini belirten Işık, şöyle konuştu:
     Eşimin böbrek yetmezliği rahatsızlığı olduğunu öğrendik. Günümüzde tedavisi olan bir rahatsızlıktı ama bizi yinede şok etmişti. Bende hiç tereddüt etmeden, böbrek tuttuğu takdirde, hatta tutmaz ise çapraz nakile gitmeyi teklif ettim. Doktorumuzla da bunu görüştük. Olabileceğini olma imkanı olduğunu söyledi bize. Doktorumuzun yönlendirmesiyle bu yola girdik ve Bursaya gittik. Orada doku testi ve diğer tahliller yapıldı. Sonuç olumlu olunca gün aldık. Doku uyumu olumlu çıkınca bir saniye bile tereddüt etmedim.
     Dokuların uyumlu olduğunu öğrenince, sevinç ve hüznü bir arada yaşadıklarını ifade eden Işık, Sonunda eşim sağlığına kavuşacağı için her ikimizde mutluyuz, sevinçliyiz. Çünkü eşimle muhabbetimiz, sevgimiz, aşkımız dillere destandı. Eşim benim okul arkadaşım, sınıftan sıra arkadaşım ve sonunda hayat arkadaşım. Aslında 14 Şubatta istemiştim programın olmasını ama ona yetişmedi. Bazıları pırlanta çiçek hediye ediyor ben de ona canımdan can katıp eşimi hayata döndürmek istiyorum dedi.
     Sunay Işık ise eşinin sürekli yanında olduğunu ve bir an bile kendisini yalnız bırakmadığını belirterek, aldığı bu destekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
     Tansiyon rahatsızlığı sonucu 2,5 yıldır böbrek hastası olduğunu dile getiren Işık, 4 aydır, haftada 3 gün diyaliz makinesine bağlanıyorum. Çektiğim acıları gören eşim dayanamayarak böbreğini vermeyi teklif etti. İnşallah çarşamba günü yapılacak olan ameliyatım iyi geçer ve bende eski sağlığıma kavuşurum. Eşim benim her şeyim diye konuştu.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Fikriye Susam Uyar / Harun Kaymaz
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Eşinin böbreğiyle hayata tutunacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER