Eski Adalet ve Milli Savunma Bakanı

Eski Adalet ve Milli Savunma Bakanı Sungurlu: Teröre karşı herşeyden önce elbirliği yapmak gerekir


GÜMÜŞHANE (A.A) - Eski Adalet ve Milli Savunma Bakanı Oltan Sungurlu, teröre karşı herşeyden önce elbirliği yapılması gerektiğini söyledi.
     Sungurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan terör olaylarından dolayı öfkeye kapılmanın yanlış olacağını belirterek, Aklen düşünmek lazım. Elbette ki bu terörün arkasında büyük bir güç var. Bu güç, dış güçtür. Olayın bir iç hadisesi var, bir de dış tarafı var. Dış güç var diye biz onunla baş edemeyiz diyemeyiz. Dış gücü de önlemenin yollarını aramamız lazım diye konuştu.
     Terör yapanlara karşı müsamaha gösterilmemesi gerektiğini ifade eden Sungurlu, şöyle devam etti:
     Her şeyden önce el birliği yapmak gerekir. Hükümet yanlış politika yaptı da terör arttı diyebiliriz. Ben de derim, siz de dersiniz. Hükümetin yanlışı dolayısıyla terör olursa bile hükümet suçludur gibi bir tavrın içine girmek hiçbir şey ifade etmez. O zaman terörist ben haklıyım gibi bir düşünceye kapılır. Eline silah almış bir teröristin haklı olma şansı elbette ki olamaz. Hükümetin daha yumuşak bir politika izlemesi, muhalefetin de hükümeti desteklemesi gerekir.
     Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Sungurlu, İktidar partisinin talepleri var. En önemlisi başkanlık sistemi. Bu geçmezse diğerlerine evet der mi- Bir uzlaşma anayasası geçerse de bizim için bir mutluluktur dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Burak Altunöz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Eski Adalet ve Milli Savunma Bakanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER