Eski CHP il başkanının telefonla dolandırılması

Eski CHP il başkanının telefonla dolandırılması -Tümer Pekerin, Ergenekon soruşturması kapsamında para lazım denilerek dolandırılmasına ilişkin 3 kişinin yargılanmasına devam edildi


ZONGULDAK (A.A) - Eski CHP Zonguldak İl Başkanı Tümer Pekerin, Ergenekon soruşturması kapsamında para lazım denilerek 29 bin lira dolandırılması olayıyla ilgili 3 kişinin yargılanmasına devam edildi.
     CHP Zonguldak il başkanıyken Ergenekon soruşturması kapsamında bazı kişileri yakalayabilmek bahanesiyle kendisinden para isteyen kişinin verdiği hesap numarasına 29 bin lira aktaran Tümer Pekerin dolandırılmasıyla ilgili Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, tutuklu sanık Salih A. ile tutuksuz yargılanan Mustafa G. ile avukatları katıldı. Mağdur Peker ile tutuksuz yargılan Fatih Ç. duruşmaya gelmedi.
     Sanıklardan Mustafa G. savunmasında, olayda kendisinin kimlik numarasının kullanıldığını belirterek, Ben fabrika işletiyorum. Maddi durumum ve gücüm yerindedir. Devletine ve milletine bağlı, her yıl 1,5-2 milyon lira civarında vergi veren bir insanım. Üzerime atılı suçu kabul etmem mümkün değil dedi.
     Salih A. da suçsuz olduğunu, saflığından yararlanıldığını savundu.
     Mahkeme heyeti, Salih Anın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     27 Haziran 2011de cep telefonunu arayan ve kendisini polis olarak tanıtan kişi, Pekere CHPden Zonguldak milletvekili seçilen Ergenekon davası tutuklu sanıklarından Mehmet Haberal ile görüşüp görüşmediğine yönelik sorular sormasının ardından Ergenekon ile ilgili soruşturma yürüttüklerini söylemişti. Telefondaki kişinin yürüttükleri soruşturma kapsamında bazı kişileri yakalayabilmek için verecekleri hesaba para yatırmasını istediği üzerine Peker, 29 bin lirayı havale etmişti. Pekerin şikayeti doğrultusunda soruşturma başlatan polis ekipleri, paranın Şanlıurfada Salih A. adlı bir kişinin hesabına yatırıldığını ancak Adıyamandaki ATM cihazından çekildiğini tespit etmişti. Olaya karıştıkları iddiasıyla Salih A. ile Mustafa G. ve Fatih Ç. yakalanmıştı.
     CHP Zonguldak İl Başkanlığında 3 Haziranda gerçekleştirilen kongrede Tümer Pekerin yerine Halil Furatın il başkanı olmuştu.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Eski CHP il başkanının telefonla dolandırılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER