Eskipazarda Sarı Traverten Mozaik ilgisi

Eskipazarda Sarı Traverten Mozaik ilgisi


KARABÜK (A.A) - Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, ilçeye özgü Sarı Traverten Mozaik taşlarının büyük ilgi gördüğünü bildirdi.
     Baş, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) işbirliğiyle gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde sarı mermerden üretilen mozaiklerin inşaatların dış cephesinde kullanıldığını söyledi.
     Çalışmaların sürekli eğitim merkezi bünyesinde devam ettiğini vurgulayan Baş, Bilindiği gibi ülkemizde üretilen sarı mermerde ilçemiz önemli bir yer almaktadır. Bu mermerlerimizin işlenip daha geniş alanlarda kullanılması için BAKKA ile çalışmalar başlattık. Bu bağlamda mozaik üretimine geçildi. Bunun tanıtımını fuarlarda yaptık. Şimdi inşaatlarda yoğun şekilde kullanılmaya başlandı. Bu da bizi mutlu ediyor. Şu anda büyük olmayan üretim ilgiye göre büyüyecektir. Bu alanda ilçede fabrika kurmayı düşünüyoruz diye konuştu.
     Baş, Sarı Traverten Mozaik işi için ilerleyen yıllarda bayilik vereceklerini ve yurt dışına da göndermeyi düşündüklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Eskipazarda Sarı Traverten Mozaik ilgisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER