Eskişehirde üniversite yerleşkesindeki arbede

Eskişehirde üniversite yerleşkesindeki arbede -BBP İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan: -Yemekleri pahalı buluyor veya beğenmiyorsanız, yemeyerek sorumluları cezalandırabilirsiniz


ESKİŞEHİR (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan, Yemekleri pahalı buluyor veya beğenmiyorsanız, yemeyerek sorumluları cezalandırabilirsiniz ifadesini kullandı.
     Akdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde (ESOGÜ) öğrenciler ve güvenlik görevlileri arasında yaşanan arbedeye yönelik, üniversitede yaşanan olaylardan duydukları üzüntüyü belirterek, Eskişehirin ve ESOGÜnün ülkeye kötü şekilde yansıtıldığını vurguladı.
     Güvenlik görevlerinin üniversitenin tüm nizamından sorumlu olduklarını savunan Akdoğan, şunları kaydetti:
     Güvenlik görevlileri tarafından, protestocuların yemekhaneye girmelerine engel olmaya çalışırken ortaya çıkan görüntüyü tasvip etmemekle birlikte konunun tek taraflı olarak algılanmasına sebebiyet verilmiş ve tek suçlu güvenlik görevlileri olarak gösterilmiştir. Hırsızın hiç mi suçu yoktur- Güvenlik görevlisinin sırtına inen tekmeyi neyle izah edeceksiniz. Yemekleri pahalı buluyor veya beğenmiyorsanız, yemeyerek sorumluları cezalandırabilirsiniz.
     Akdoğan, ESOGÜde bugüne kadar benzer bir arbedenin yaşanmadığına dikkati çekerek, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ederek, şöyle devam etti:
     Ortaya konan üç sepet sandviç etrafına toplanan 5-10 öğrenci kardeşimiz sanki bir mizanseni hayata geçirmek için kurgulanmış bir şekilde güya iki kuruş zammı protesto ediyormuş gibi yapıp ortalığı velveleye veriyorlar. Arkadaşların niyetleri ertesi gün toplanan kalabalıkların en önünde açılan pankartla ortaya çıkıyor. Bunların derdi üzüm yemek değil hep bağcıyı dövmek olmuştur. Bu arkadaşlarımızın bir öğrenci temsilcisi yok mudur ki ilgililerle oturup konuşarak işlerini halletsin.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirde üniversite yerleşkesindeki arbede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER