Eskişehirden Brezilyaya ankastre ihracatı

Eskişehirden Brezilyaya ankastre ihracatı -Eskişehirde kurulu bulunan ve ankastre mutfak cihazları üretimi yapan Isı Cihazları Fabrikası AŞ, Brezilyaya ilk ankastre ürün ihracatını yaptı -ICF A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kumaş:


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde kurulu bulunan ve ankastre mutfak cihazları üretimi yapan Isı Cihazları Fabrikası AŞ (ICF), Brezilyaya ilk ankastre ürün ihracatını yaptı.
     ICF AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kumaş, yaptığı açıklamada, şirketin, halen yaklaşık 40 ülkeye yaptığı ihracatla büyüttüğü hedeflerini gerçekleştirdiğini belirterek, şirketin şimdi de Güney Amerika ve Afrika ülkelerine odaklandığını kaydetti.
     ICFnin, Güney Amerika açılan kapı olarak Brezilyayı gördüğünü ifade eden Kumaş, şunları bildirdi:
     ICF, bu ülkeye başlattığı ihracatla önemli bir yol almış oldu. Her yıl başarı ivmesini artıran ICF Ankastre, hedeflediği bu pazarlarda da büyüme ivmesini sürdürmeye kararlı. Son verilere Brezilya, dünyanın 6ncı büyük ekonomisi durumunda. Başta Brezilya olmak üzere Güney Amerikada uzun zamandır pazar araştırması ve çeşitli şirketlerle görüşmeler yapıyoruz. Olumlu sonuç almaktan çok mutluyuz. Brezilyaya ihracat yapmak çok kolay değil. Avrupanın son dönemde yaşadığı ekonomik sıkıntılara rağmen Brezilya gibi Güney Amerika ülkeleri ekonominin parlayan yıldızları oldu. Yaklaşık 200 milyonluk nüfusu da küçümsenemez. Birçok firmanın buraya büyük önem vermesi nedeniyle de Brezilya kalite standartlarını hayli yukarıya çekti. Yine gümrük duvarları çok yüksek ve sektörümüzde üretim yapan çok iyi ankastre üreticileri var. Bu nedenle ithal ettikleri ürünleri çok hassas denetimlerden geçiriyorlar. Birçok firma Brezilya Standartlar Kurumu geçemezken, şirketimizin bu aşamayı geçip ihracata başlaması çok gurur verici bir unsur. 2013 yılında sadece Brezilyaya 3 milyon 500 bin Avro ihracat yapmayı hedefliyoruz.
     Kumaş, Brezilyanın yanı sıra Şili, Venezuella, Meksika ve Arjantin gibi diğer Güney Amerika ile de ihracat çalışmaları yaptıklarını, bunlardan da kısa sürede olumlu sonuçlar alacaklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirden Brezilyaya ankastre ihracatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER