Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Cezayir üniversitesiyle iş birliği anlaşması imzalandı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ile Cezayirin Souk Ahras Üniversitesi arasında çeşitli alanlarda iş birliği yapılmasına ilişkin anlaşma imzalandı.
     ESOGÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Souk Ahras Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mostapha Tebib, Eskişehirde, Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahaddin Acat, fakülte ve yüksekokul temsilcileriyle toplantıya katıldı.
     Toplantıda, iki üniversite arasında karşılıklı olarak tecrübelerin paylaşılması, araştırmacı ve öğrenci değişimi, bilgi, belge ve bilimsel yayınların paylaşımı, bilimsel yayım, kitap ve dergilerin ortak yayımı, ortak konferanslar, toplantılar ve seminerler organize edilmesi gibi konulardaki iş birliği imkanları görüşüldü.
     Prof. Dr. Gönen, Cezayirin genç nüfusu ve istikrarlı siyasi yönetimiyle iş birliği yapılabilecek bir ülke olduğunu ifade ederek, akademik iş birliğine hazır olduklarını bildirdi.
     Doç. Dr. Tebib de ülkesinde eğitimin, en canlı alanlardan biri olduğunu belirterek, iki ülke arasında teknik, bilimsel ve sosyal alanda birçok işbirliği imkanı bulunduğunu anlattı.
     Daha sonra, Prof. Dr. Gönen ile Doç. Dr. Tebib tarafından iki üniversite arasında iş birliğini kapsayan protokol imzalandı. Prof. Dr. Gönen, Doç. Dr. Tebibe, ESOGÜ anı tabağı hediye etti.
    
     -Beşir Ayvazoğlu Kültür ve Edebiyat Sohbetlerinde
    
     (Fotoğraflı)
    
     Şair, yazar ve gazeteci Beşir Ayvazoğlu, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün, Kültür ve Edebiyat Sohbetleri kapsamında düzenlediği etkinlikte konferans verdi.
     Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, konferans, Prof. Dr. Fazıl Tekin Salonunda gerçekleştirildi.
     Ayvazoğlu, Şiirlere, yazıldıkları dönemin atmosferi ve ruhu yansımış mıdır- ve Şiire bakınca o dönem hakkında bilgi edinebilir miyiz- soruları hakkında sunum yaptı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER