Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Sakallı, MÜSİAD Eskişehir Şubesi yöneticileriyle bir araya geldi


ESKİŞEHİR (A.A) - Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Eskişehir Şubesi yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, MÜSİAD Eskişehir Şubesinde düzenlenen kahvaltıda, gündeme ait konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
     Sakallı, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Eskişehirde yapılan hazırlıklar hakkında MÜSİAD üyelerine bilgiler vererek, sivil toplum kuruluşlarının vereceği desteklerle hazırlıkların daha da hızlanacağını ifade etti.
     Kentin atanmış ve seçilmişlerinin sen, ben tartışmasına girmeden hareket etmesinin, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Eskişehirin vizyonunu geliştireceğine inandığını belirten Sakallı, yakalanan bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
     MÜSİAD Eskişehir Şube Başkanı Sıtkı Karaca da şunları kaydetti:
     Eskişehirde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu olarak, fikir anlamında, destek anlamında elimizden gelen çabayı göstermeye hazırız. 2013 yılının Eskişehir için farklı bir yıl olmasını diliyoruz. Kültür Başkentliği ile yakalanacak ivmenin devamı, her kesimden Eskişehirlinin yararına olacaktır.
    
     -Ataç, Baba Destek Eğitim Programına konuk oldu
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Baba Destek Eğitim Programı (BADEP) kapsamında kursa katılan babalar ile bir araya geldi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ataç, Tepebaşı Belediyesi, Tepebaşı Halk Eğitim Müdürlüğü, AÇEV iş birliğiyle Tepebaşı Belediyesi 23 Nisan Çocuk Sanat ve Kültür Merkezinde düzenlenen kursa konuk oldu.
     Ataç, burada yaptığı konuşmada, ailede sadece annelerin değil, babaların da çocuklarla iletişim içinde olabilmesi için gerçekleşen bu programın artarak devam etmesi gerektiğini belirterek, BADEPe sahip çıkmaya devam edeceklerini bildirdi.
     Daha sonra grup sorumluları tarafından Ataça, programın logosunu bulunduğu rozet hediye edildi.
     Hafta içi her akşam yürütülen ve 10 hafta sürecek ücretsiz kursta babalar, çocuklarının gelişiminde etkili olabilmek ve çocuklarıyla geçirdikleri zamanlarda etkin bir iletişim kurmak için eğitim görüyor. Eğitimin sonunda katılımcılara birer sertifika verilecek.
    
     -Senfoni Orkestrasından konser
    
     (Fotoğraflı)
    
     Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrasının bu haftaki konserine, viyolonsel sanatçısı Onur Şenler konuk solist olarak katıldı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayında düzenlenen konserin ilk bölümünde, Şenler, Şef Oğuzhan Kavruk yönetimindeki orkestra ile Dvorakın Viyolonsel Konçertosunu yorumladı.
     Konserin ikinci bölümünde ise Dvorakın Yeni Dünyadan eserini seslendiren orkestra, konser sonunda izleyiciler tarafından alkışlandı.
     Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrasının 21-22 Aralıktaki konser programlarına keman sanatçısı Svenja Staats konuk solist olarak katılacak ve konserleri Şef Ende Sakpınar yönetecek.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER