Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -"Akıllı Kaldırım" projesi


ESKİŞEHİR (A.A) - Odunpazarı Belediyesi tarafından uygulanan "Akıllı Kaldırım" projesiyle turistler gezdikleri yerler hakkında bilgi sahibi oluyor.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Odunpazarını ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin bölgenin birçok noktasına yerleştirilen karekodlarla gezdikleri yerlerin tarihini öğrendikleri kaydedildi.
     Eskişehirde "Odunpazarı Sanal Tur" ile başlayan teknolojik turizmin "Akıllı Kaldırım" uygulamasıyla devam ettiğini belirten belediye yetkilileri, hedeflerinin söz konusu projeyi kentin geneline uygulamak olduğunu bildirdi.
    
     -Prof. Dr. Tekin, "Meslek Tanıtım Günleri"nde
    
     (Fotoğraflı)
    
     Odunpazarı Belediyesi tarafından gençlere yönelik olarak düzenlenen "Meslek Tanıtım Günleri"nde Türk Dünyası Kültür Başkenti Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Fazıl Tekin, gençlerle buluştu.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Odunpazarı Belediyesi Aydın Arat Sosyal Yaşam Merkezinde düzenlenen programda gençlerle bir araya gelen Tekinin, katılımcılara işletmeciliğin püf noktaları hakkında bilgi verdi.
     Prof. Dr. Tekin, "Meslek Tanıtım Günleri" etkinliğinin gençleri meslekler hakkında bilgilendiren bir çalışma olduğunu belirterek, sunulan hizmet için Sakallıya teşekkür etti.
    
     -"Ekmeğin elde edilişi ve israfının önlenmesi" yarışması
    
     Tepebaşı Belediyesinin "Sosyal Yaşam Okulu Projesi" etkinlikleri kapsamında "Ekmeğin elde edilişi ve israfının önlenmesi" konulu şiir, resim ve öykü yarışmasında, dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.
     Belediyeden yapılan açıklamada, yarışmanın Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Engin Kınacının sürdürdüğü proje çerçevesinde, Tepebaşı Belediyesi ve Mithat Paşa İlkokulunun işbirliğiyle gerçekleştirildiği kaydedildi.
     Mithat Paşa İlkokulu Salonunda düzenlenen törene Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Temur ve Hafize Gonca Ünerlinin, Tepebaşı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Şerife Çelikerin, öğretmenlerin, velilerin ve öğrencilerin katıldığı bildirildi.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER