Eskişehir Baro Başkanı Öztekin:

Eskişehir Baro Başkanı Öztekin: -5 Ocak tarihinden itibaren İcra Müdürlüklerine, para yatırma ve para çekme uygulaması kaldırılmıştır


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, İcra Müdürlüklerindeki tahsilat ve ödemelerle ilgili çıkan yeni yasa dolayısıyla yaptığı açıklamada 5 Ocak tarihinden itibaren İcra Müdürlüklerine para yatırma ve para çekme uygulaması kaldırılmıştır dedi.
     Öztekin, Adliye Binasında yaptığı açıklamada, 5 Ocak tarihinden itibaren İcra Müdürlüklerinde haciz esnasında tahsil edilen paralar hariç borçlulardan para alınmayacağını ve alacaklılarında icralardan para çekemeyeceğini belirtti.
     Borçluların Adalet Bakanlığının uygun gördüğü ve İcra Daireleri adına açılacak bir banka hesabına yatıracaklarını kaydeden Öztekin, şöyle konuştu:
     Bu konuda acilen Eskişehir Adliyesi içine Adalet Bakanlığının uygun gördüğü bir bankanın şubesi ve maliyenin vezne açması gerekmektedir. Sayın Başsavcılıka bu konudaki taleplerimizi ilettik. Eskişehirin özellikle iktidar milletvekillerinin bu konuya duyarlılık göstereceklerini ve en kısa sürede bir banka şubesi ile maliye veznesinin Adliye içerisine açılması sureti ile konunun çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehir Baro Başkanı Öztekin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER