Eskişehir Büyükşehir Belediyesinden Polonya ziyareti

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinden Polonya ziyareti


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataçın da aralarında bulunduğu Meclis üyeleri ve belediye bürokratlarıyla bir dizi temaslarda bulunmak üzere Polonya ziyareti gerçekleştirdi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Avrupa Türk İş Adamları İşbirliği Konseyinin daveti üzerine düzenlenen program kapsamında Polonyaya giden Büyükerşen ve beraberindeki heyet, Türkiye Polonya Belediyeler Birliği ortak çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla Kobylka Belediyesi ve Birlik Başkanı Robert Regulski ile Eskişehir ve Polonya arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması görüşmelerde bulundu.
     Avrupa Türk İş Adamları İşbirliği Konseyi Başkanı Aziz Şahin ile de görüşen heyet, Polonya Ekonomi Bakan Yardımcısı Ilona Antoniszyn-Klik ve Kabine Danışmanı Josef Zalewskiyi de ziyaret etti.
     Ziyaret sırasında Eskişehirli iş adamları adına Polonya vizesi konusunda da talepte bulunan heyete, Antoniszyn-Klik söz konusu konuyla ilgili girişimde bulunacağını bildirdi.
     Wolomin Bölgesini de ziyaret eden heyet, Bölge Kaymakamı Piotr Uscinsky ve Belediye Başkan Yardımcısı Sylwester Jagodzinski ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunmanın ardından Varşovada bulunan Avrupanın en büyük bilim merkezi Kopernicus Bilim Merkezini gezdi.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Eskişehir Büyükşehir Belediyesinden Polonya ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER