Eskişehir Kızılinler Termal İleri Yaşam Merkezine

Eskişehir Kızılinler Termal İleri Yaşam Merkezine onay


ESKİŞEHİR (A.A) - Tepebaşı Belediyesinin Eskişehir Kızılinler Termal İleri Yaşam Merkezi projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı.
     Ataç, belediyenin Meclis Salonunda düzenlediği basın toplantısında, projenin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Plan İnceleme ve Değerlendirme Kurulu tarafından kısa sürede onaylandığını kaydetti.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilen Kızılinlerde termal turizm alanının çok önemli olduğunu ifade eden Ataç, şöyle konuştu:
     Bizim için çok kıymetli bir alan. Bu yüzden üç etaplı bir planlama ve projelendirme yapıldı. Bu projenin bir özelliği de kür merkezlerinin olması. Bu kür merkezinde hastaneler, spor alanları, oteller, spor alanları ve her türlü kültür alanları var. Bu bölgede bize 3 tane kuyu teslim edildi. Bunlardan ikisinden çıkan suyunu derecesi 38, birinden de 52 derece su çıkıyor. Biz, burada tamamen insanların sağlığına yararlı bir termal proje yapıyoruz ve yatırımcıları bekliyoruz.
     Ataç, projenin 2013 yılı içerisinde bitirileceğine inandığını bildirdi.
     Projede özel yatırımcıya 2 bin 500 yatak kapasiteli termal turizm tesis alanının tahsisinin yanı sıra 4 bin yatak kapasiteli sağlık ve turizm tesis alanı bulunmasının ön görüldüğü kaydedildi.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Eskişehir Kızılinler Termal İleri Yaşam Merkezine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER