Eskişehir Raylı Sistemler Kümesi Derneğinin Genel

Eskişehir Raylı Sistemler Kümesi Derneğinin Genel Kurulu yapıldı -Kümenin yeni başkanı Kenan Işık seçildi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Raylı Sistemler Kümesi Derneğinin Genel Kurulunda başkanlığa Kenan Işık, seçildi.
     Eskişehir Sanayi Odasından (ESO) yapılan açıklamaya göre, ESO Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ) Genel Müdürü ve Eskişehir Raylı Sistemler Kümesi Derneği Başkanı Hayri Avcı, ESO Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir, küme yöneticileri ve akademisyenler katıldı.
     Avcı, genel kurulun açılışında küme faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Avcı, 1894de İstanbul-Bağdat demiryolunun Eskişehirden geçmesiyle bölgede serüvenine başlayan raylı sistemlerin bölgenin sosyo-ekonomik yapısı üzerinde önemli bir etken olduğu belirtti.
     Özaydemir de Raylı Sistemler Kümelenmesinin önümüzdeki dönem içinde de gelişerek büyümesi, bölge ve ülke genelinde raylı sistemler teknoloji merkezi olma yolunda çalışmalarını yürütmesi gerektiğini ifade etti.
     Türkiyenin hedeflenen büyüme ve ihracat hedefleri için katma değerli ürün ve hizmetlere yönlenmesi konularının önemine vurgu yapan Özaydemir, Raylı Sistemler Kümelenmesinin bu kapsamda çalışmalara devam etmesi gerektiğini ve çeşitli organizasyonların yapılması gerektiğinin bildirdi.
     Konuşmaların ardından bir sonraki dönem için kümenin başkanlığına Kenan Işık seçildi.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Eskişehir Raylı Sistemler Kümesi Derneğinin Genel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER