Esnaf ve Sanatkarlar Şurası Hazırlık Toplantısı

Esnaf ve Sanatkarlar Şurası Hazırlık Toplantısı -TESK Genel Başkanı Palandöken: Konfederasyon olarak sorunları çözmek için buraya talip olduk. Sorunları eteğin ucundan değil ciğerinden tutarak ve sizden aldığımız enerji ile yolumu


ANTALYA (A.A) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Konfederasyon olarak sorunları çözmek için buraya talip olduk. Sorunları eteğin ucundan değil ciğerinden tutarak ve sizden aldığımız enerji ile yolumuza devam ediyoruz dedi.
     Palandöken, Antalyada bir otelde düzenlenen Esnaf ve Sanatkarlar Şurası Hazırlık Toplantısında yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkarın çalışma hayatını kolaylaştırmak ve değişen mevzuatlara uyumunu sağlamak için çalıştıklarını ifade etti.
     5362 sayılı Yasanın yeniden düzenlenmesine ilişkin sürece girdiklerini anlatan Palandöken, esnaf ve sanatkar odalarının kapatılmasına karşı olduklarını kaydetti.
     TESKin artık aranan ve sözü dinlenen bir kurum olduğunu dile getiren Palandöken, Şahsımla ilgili olarak konfederasyon lekelenmeye çalışılıyor. Türkiyede örnek bir sivil toplum örgütü olma yolunda ilerliyoruz. Bunlar olacak tabi. Bu kadar güçlü bir teşkilatın önüne çıkmak isteyenler var. İşin kolaycılığına kaçıyorlar. 7 yıl önceki meseleleri temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar. Ama sizler beni ve yönetimimi biliyorsunuz. Bunlara itibar etmeyin diye konuştu.
     AVM Yasası dahil birçok yasanın yılın ilk 6 ayında gündeme geleceğini bildiren Palandöken, şöyle devam etti:
     Güçlü bir durumda iken bunların ortaya atılması maksatlıdır. Önümüzü kesmek ve takoz atmak için yapılıyor. AVMler konusunda, ustalık belgesi, mesleki yeterlilik kurumu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığındaki gelişmeler ortada. Bu aşamada ne yapılması lazımsa esnafa yapmaya çalışıyoruz. Sosyal güvenlik primlerindeki yüzde 15lik katkı payının kaldırılması aşamasına geldik. Konfederasyon olarak sorunları çözmek için buraya talip olduk. Sorunları eteğin ucundan değil ciğerinden tutarak ve sizden aldığımız enerji ile yolumuza devam ediyoruz ve bu yolda başarılı oluyoruz. Tüm sorunları zamanla çözüyoruz. İşte ustalık belgesi sorunu. Bakanlar değişmese bu sorun bugün çözülmüş olacaktı. Milli Eğitim Bakanının değişmesi sebebiyle bu sürecek biraz uzadı. Yeni değişen tüm bakanlar konfederasyonumuzu ziyaret edecekler. Bu sorunlar hakkında en kısa zamanda sizlere gereken bilgileri vereceğiz.
    
     -Esnaf ve sanatkarın bittiği bir ülke olmaz-
    
     Palandöken, Antalya pazarlarını gezerek toplantıya geldiğini, pazardaki esnafın çalışma hayatındaki zorluğunu gördüklerini belirterek, şöyle konuştu:
     Sabahın seherinden gece yarısına kadar ne zorluklarla çalıştıklarını yerlerinde gördüm. Herkesin bir ufku var. Bu güzellikleri devam ettirmeliyiz. Esnaf ve sanatkarlardan aldığımız yetkiyi yerinde kullanmalıyız. Sorunların birisi bitip yenisi başlayacak. Hayatın her kademesini sizler gibi ben de yaşadım ve gördüm. Ama insanları kırmadan, üzmeden, aşağılamadan, yücelterek bir yerlere getirmek lazım. Altın yere düşmeyle kulp olmaz. Esnaf ve sanatkarın bittiği bir ülke olmaz. Mutlaka rızkını bir yerden temin eder. Ülkemizin IMFye borç vereceği durumuna geleceği hiç aklımıza gelir miydi- Demek ki değişim dönüşüm birçok şeyi değiştirdi. Ama esnaf ve sanatkarımız bu değişim ve dönüşüme ayak uyduramadı. Ama uyduran müteşebbislerimiz de oldu. Biz de inşallah bu noktada değişim ve dönüşüme ayak uydururken sizler de elinizi taşın altına koyup bu yeni sürece destek verin. Yaşanan sıkıntıları en ince detaylarına kadar anlatın ki çözüm bulalım.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Esnaf ve Sanatkarlar Şurası Hazırlık Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER