ESOGÜden Yaşlı Bakım Hizmetleri Projesi

ESOGÜden Yaşlı Bakım Hizmetleri Projesi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu idarecileri ve öğretim elemanları yürüttükleri Yaşlı Bakım Hizmetleri Projesi hakkında bilgi verdi.
     ESOGÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gül Durmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, dünyada ve Türkiyede yaşlı nüfusun giderek arttığını belirterek, Türkiyede 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfus içindeki payının 2010 yılında yüzde 10 olduğunu bu rakamın, 2050 yılında ise yüzde 17,3ün üzerine çıkacağını kaydetti.
     Yaşlı nüfusun giderek artmasının yaşlı bakımıyla ilgili çeşitli durumları beraberinde getirdiğini belirten Prof. Dr. Durmaz, yurt dışındaki yaşlı bakım hizmetleriyle Türkiyedeki yaşlı bakım hizmetlerini karşılaştırmak ve Türkiyenin gelecekte oluşturacağı yaşlı bakım stratejilerine katkı sağlamak için bu projeyi yürüttüklerini bildirdi.
     Prof. Dr. Durmaz, proje kapsamında yaşlıya sunulacak hizmetin daha kaliteli ve daha ekonomik olması, yaşlının kendi evinde daha iyi ve daha rahat koşullarda bakılması, yaşlının evde ve dışarıda daha da fonksiyonel olması konularında gelişmiş ülkelerin uyguladığı modelleri incelediklerini anlattı.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber ESOGÜden Yaşlı Bakım Hizmetleri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER