Et ve et ürünleri üreten satan

Et ve et ürünleri üreten satan esnafa bilgi verildi


SİVAS (A.A) - Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) işbirliğinde et ve et ürünleri ürüten ve satan esnafa yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Gıda ve Yem Şube Müdürü Seyit Yıldız, SESOBda gerçekleştirilen toplantıda, esnaflara veteriner hizmetleri, bitki sağlığı ve gıda yem kanunu kapsamında çıkarılan Et ve Et Ürünleri Tebliği ve Uygulama Talimatı hakkında bilgi verdi.
     Hayvansal gıdaların beslenme ve sağlık açısından önemine dikkati çeken Yıldız, mikrobiyolojik yönden bulaşmaya en hassas gıdaların hayvansal gıdalar olduğunu söyledi.
     Yıldız, denetimi yapılan gıdalar arasında hayvansal gıdaların en başta geldiğini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:
     Et ve Et Ürünleri Tebliğinin yayınlanmasının ardından bugünden itibaren, çiğ et, kıyma, hazırlanmış et karışımları ve et ürünlerine farklı hayvan türleri karıştırılması uygulaması son bulmaktadır. Bakanlığımız yüzde yüz dana eti etiketi bulunduğu halde analizler sonrasında bazı sucuk, salam ve sosislerde kanatlı hayvan eti tespit etmişti. Bu firmaları da internet sayesinde kamuoyuna duyurmuştu. Bu nedenle Bakanlığımız tüketiciyi yanıltan buna benzer uygulamalara son vermek amacıyla tebliğ hazırladı.
     Seyit Yıldız, esnaflardan temizliğe ve hijyen kurallarına uymalarını istedi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Et ve et ürünleri üreten satan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER