Eti Bakır Samsun İşletmesindeki amonyak tankı

Eti Bakır Samsun İşletmesindeki amonyak tankı kapağının çökmesi -CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: -Bu bir iş kazası değil, iş cinayetidir


ZONGULDAK (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Eti Bakır Samsun İşletmesindeki amonyak tankı kapağının çökmesiyle ilgili, Bu bir iş kazası değil, iş cinayetidir dedi.
     Akkaya, Maden Mühendisleri Zonguldak Şubesi Lokalinde düzenlediği basın toplantısında, Zonguldaka partisinin il, ilçe başkanları ve emek bürosunu oluşturan sendika temsilcileriyle çalışma yapmak için geldiğini söyledi.
     Örgütlü toplum yapılanmasının güçlenmesi ve sivil toplum örgütlenmesinin demokratik ülkelerde olduğu gibi hayata geçmesinin adımı olarak 23 ilde pilot olarak Emek Büroları uygulamasını başlattıklarını ifade eden Akkaya, şöyle konuştu:
     Bu proje partimizin yeni bir projesi değildir. 1969 yılında partimizin 2. Genel Başkanı İsmet İnönü döneminde 42 ilde hayata geçmiştir. İşçilerle ve köylülerle CHPnin buluşmasına vesile olan çok önemli bir projedir. Projenin amacı, örgütlü toplumu, güçlü bir örgütlü toplum haline getirmek için bir sosyal demokrat parti olarak öncülük etmektir
    
     -Eti Bakır Samsun İşletmesindeki amonyak tankı kapağının çökmesi-
    
     Akkaya, Eti Bakır Samsun İşletmesindeki amonyak tankı kapağının çökmesiyle ilgili, Bu bir iş kazası değil, iş cinayetidir dedi.
     Bu iş kazalarından ve iş cinayetlerinden en çok acı çeken ilin Zonguldak olduğuna dikkati çeken Akkaya, şunları kaydetti:
     Türkiyede yılda ortalama 65 bin iş kazası meydana geliyor. Yılda bin 200e yakın ölümlü iş kazası oluyor. Bunlar önlenebilir ve tedbir alındığında ölümle sonuçlanmayacak olan çalışmalardır. Yaklaşık her yıl 3 bin 100 kişi engelliler sınıfına katılıyor bu iş kazaları sonucunda. Ne yazık ki insana değer verilmeyen, her şeyin parayla ölçülebildiği bir sistem de yaşıyoruz. Taşeronun da taşeronu olur mu- Olur. Samsunda yaşanan taşeronun taşeronudur. Taşeron uygulaması 21. yüzyılın bir kölelik düzenidir. İşsizliğin getirmiş olduğu olguyla insanlar muhtaç duruma bırakılarak en zor koşullarda çok uzun çalışma saatlerine mahkum edilerek çalışmak zorunda kalıyorlar.
    
     -Suriye olayları-
    
     Suriyede yaşananları tasvip etmediklerini anlatan Yakup Akkaya, sözlerini şöyle tamamladı:
     Orada akan kanın bir an önce durmasını istiyoruz. Ama Türkiye Cumhuriyetinin AK Partili Dışişleri Bakanı, çok yanlış dış ilişkileri politikası ile Türkiyeyi yaraları zor sarılır bir konum içine sokma peşindedir. AK Parti 2002de iktidara geldiğinde bütün komşularıyla sıfır sorunu vardı. Bugün bütün komşularımızla sorunlu ve problemli hale geldik. Savaş çığlıklarının giderek yükseldiği bir ortamdayız. En çok bundan zarar gören ise halkımızdır. Umarım zararın neresinden dönersek kardır. AK Parti bu yanlış politikalardan ve başka ülkelerin taşeronluğunu yapma sevdasından vazgeçer diye umut ediyoruz. Dün Hollandaya patriot füzesi siparişi verildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın bir açıklaması var. (Savunmak için patriot füzelerini istiyoruz) dedi. Biz de şu soruyu soruyoruz- Kime karşı savunmak için- Kim bizi savaşla tehdit ediyor- Kimin taşeronluğunu yapmaya soyunuyoruz- Türkiye bu anlayışı hak eden bir ülke değil.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Eti Bakır Samsun İşletmesindeki amonyak tankı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER