Ev işleri bitince spora koşuyorlar

Ev işleri bitince spora koşuyorlar -Tekirdağda, Ev hanımları spora koşuyor projesi ile ev hanımları boş vakitlerinde çeşitli spor branşlarında hem eğitim alıyor hem de gönüllerince eğleniyor


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce başlatılan, Ev hanımları spora koşuyor projesi ile ev hanımları boş vakitlerinde çeşitli spor branşlarında hem eğitim alıyor hem de gönüllerince eğleniyor.
     Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tenis Antrönorü İsmail Ata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında, ev hanımlarına haftanın 3 günü tenis, yüzme, step - aerobik ve basketbol gibi branşlarda sporla vakit geçirmelerini sağladıklarını söyledi.
     Projedeki amacın, kadınların sağlıklı bir yaşam sürmelerini ve spora olan ilgiyi arttırmak olduğunu belirten Ata, şu bilgileri aktardı:
     Kadınlarımızı haftanın 3 günü spor tesislerimize getiriyoruz. Onlarla günde 2 saat burada sağlıklı bir yaşam sürmelerine ve ayrıca eşlerini ve çocuklarını da spor konusunda bilgilendirmelerine yardımcı oluyoruz.
    
     -Amacımız aile boyu spor yaptırmak-
    
     Ata, ev hanımlarıyla başladıkları projede, tüm aile bireylerinin spor yapmasını sağlamayı amaçladıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Şu an, 60-80 arasında ev hanımına burada spor yaptırıyoruz. Onların yeni arkadaşlar edinmesini, spor kültürlerini geliştirmesini ve daha sonra da çocuklarını ve eşlerini spor tesislerine yönlendirmelerini sağlıyoruz. Bu konuda çok büyük destekler almaktayız. Haftanın 3 günü bayanları evden kurtarıp tesisimizde spor yaptırıyoruz. Projenin, başarılı bir şekilde gittiğine inanıyorum.
     Gençlik merkezinde görevli antrenör Songül Keklik de, projenin amacının ev hanımlarına spor alışkanlığı kazandırmak olduğunu belirterek, Amacımız onları boş zamanlarında evde vakit geçirmek yerine burada tesislerimizden yararlanmalarını sağlamak. Ücretsiz sunulan bu imkandan tüm aile bireylerinin yaralanmaları gerekiyor. diye konuştu.
     Keklik, spor alışkanlığını ev hanımlarına aşıladıkları takdirde aynı şekilde evdeki diğer bireylerin de bundan faydalanacaklarına inandığını kaydetti.
     Ev hanımlarının hem spor yaptığını hemde eğlenceli vakit geçirdiklerini anlatan Keklik, her gün yeni yüzler gördüklerini ve dolayısıyla projeye gösterilen memnun kaldıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
<< Önceki Haber Ev işleri bitince spora koşuyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER