Evde sağlık hizmeti yüzleri güldürüyor

Evde sağlık hizmeti yüzleri güldürüyor


DİYARBAKIR (A.A) - Sağlık Bakanlığınca başlatılan Evde Sağlık Hizmeti, yatağa bağımlı hastaların yüzünü güldürüyor.
     Ergani Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan ekip, hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı hale gelen, hastaneye gidemeyen, bakım ve tedaviye muhtaç hastaların rutin bakımını yapmaya devam ediyor.
     Evde sağlık hizmeti alan ve yaklaşık 10 yıldır yatağa bağımlı olan Ömer Demirtaş (35), duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sağlık ekibi ile Kaymakam Erdinç Yılmaza teşekkür etti.
     Hastalardan Sıdıka Kara da evde aldığı sağlık hizmetiyle hayatının kolaylaştığını ifade ederek, Evde Sağlık Hizmetleri bizim gibi hastaların işini kolaylaştırıyor. Sağlık ekibine çok teşekkür ediyorum. Çok yardımcı oluyorlar. Güler yüz, tatlı dilleri bizi çok memnun ediyor dedi.
     Bu arada Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Sağlık Grup Başkanı Hıdır Çağlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fırat Çelebi ve sağlık ekibi ile Ömer Demirtaşı evinde ziyaret etti.
     Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Evde Sağlık Hizmetleri biriminin Ocak 2011de kurulduğunu hatırlattı. Şu anda aktif olarak hizmet verdikleri 87 hasta olduğunu ifade eden Yılmaz, Hastalarımızın, belirli periyotlarla uzman hekim arkadaşlarımızın önerileri doğrultusunda gelip ihtiyaçlarını gideriyoruz. Ekibimizde 1 hekim, 1 hemşire ve 2 sağlık memurumuz var. Hastalarımızın gerektiğinde hastaneye nakli için ise 1 ambulansla hizmet veriyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Ekrem Senvar / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Evde sağlık hizmeti yüzleri güldürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER