EXPO 2020ye doğru

EXPO 2020ye doğru -İzmirin adaylık dosyası BIE Genel Sekreteri Loscertalese teslim edildi


İZMİR (A.A) - EXPO 2020ye talip olan İzmirin adaylık dosyasının Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vicente Gonzales Loscertalese sunulduğu bildirildi.
     EXPO 2020 İzmir Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, adaylık dosyası Türkiyenin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, EXPO 2020 İzmir Genel Sekreteri Ergüder Can ve Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Solak Tansuğdan oluşan heyet tarafından BIE ofisinde Genel Sekreter Loscertalese teslim edildi.
     Loscertalesin İzmire bol şans dilediği, 656 sayfadan oluşan adaylık dosyasının 7 ay süren titiz bir çalışmayla İngilizce ve Fransızca olarak yazıldığı belirtildi.
     Açıklamada, EXPO 2020 İzmir Genel Sekreteri Ergüder Canın da şu görüşlerine yer verildi:
     Oylamadan tam bir yıl önce hazırlanan adaylık dosyası, BIE üyesi 160 ülkenin delegesine USB bellekleriyle dijital biçimde sunuluyor. BIE kriterlerine göre, İzmirin EXPOya ev sahipliği yapması durumunda öngörülen projeler, o projelerin uygulanma biçimleri, EXPOnun gerçekleşeceği alan dair bütün detaylar yer alıyor. Bilindiği gibi İzmirin teması sağlıktır. Adaylık dosyamız da oldukça sağlıklı oldu. Motivasyonu yüksek, EXPOyu kazanmaya odaklanmış bir ekiple çalışıyoruz. Son bir yılın her günü, her anı önemli, enerjimizi doğru zamanda en verimli biçimde kullanmaya özen gösteriyoruz.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Zülal Eser

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER