Eylem yapan öğrencilere polis müdahale etti

Eylem yapan öğrencilere polis müdahale etti -Eskişehirde AÜ Rektörlüğüne girmeye çalışan öğrenciler, biber gazı ve TOMA araçlarıyla dağıtıldı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde Anadolu Üniversitesi (AÜ) İngilizce hazırlık sınıfında eğitim gören ve sistem değişikliği dolayısıyla sınavlarında başarısız olduklarını öne sürerek Rektörlüke girmeye çalışan öğrencilere, polis müdahale etti.
     Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesindeki bir alışveriş merkezi önünde toplanan öğrenciler, sloganlar atarak AÜ Yunus Emre Yerleşkesine geldi.
     Üniversite içinde zaman zaman özel güvenlik görevlileriyle tartışan grup, Rektörlük binasına girip yetkililerle görüşmek istedi. Burada, grup üyeleri ile binanın giriş merdivenleri üzerinde barikat oluşturan özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Barikatı geçen grup, daha sonra Rektörlüke girmek için kapıya yüklenince Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri üniversiteye geldi.
     Polisin dağılın ihtarına karşı oturma eylemi yapan öğrenciler, emniyet güçlerinin biber gazı ve toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA)araçlarıyla müdahale etmesi üzerine yerleşke dışına çıkarıldı.
     Öte yandan bazı basın mensuplarının ve polislerin de gazdan etkinlendiği gözlendi.
     Yerleşke dışına çıkan ve Üniversite Caddesinde polise taş atan grup, TOMA araçlarının tekrar müdahalesiyle ara sokaklara dağıldı.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eylem yapan öğrencilere polis müdahale etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER