Fayton gelin arabası, mehteran takımı konvoy

Fayton gelin arabası, mehteran takımı konvoy oldu -Mersinin Erdemli ilçesinde, Osmanlı geleneklerinden esinlenen çift, düğün törenlerinde gelin arabası olarak faytonu, konvoy için de fener alayı eşliğinde mehteran takımını tercih et


MERSİN (A.A) - Osmanlı geleneklerinden esinlenen genç çift, Erdemli ilçesindeki düğün törenleri için faytonu gelin arabası olarak kullandı; konvoy için de fener alayı eşliğinde mehteran takımını tercih etti.
     Düğün törenlerinin yapılacağı salona 500 metre uzaklıktaki Cumhuriyet Meydanında hazırlıklarını tamamlayan Ahmet Yön ve gelin Şerife Yalçın, farklı bir düğün konvoyu tercih etti. Gelin arabası olarak süslenen faytonu kullanan çifte konvoy olarak ise mehteran takımı ve fener alayı eşlik etti.
     Genç çift, düğün salonuna girmeden önce, mehteran takımı kısa bir gösteri de sundu.
     Damat Ahmet Yön, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıkça Osmanlı tarihini anlatan kitap okuduklarını ve Osmanlı kültürünü çok beğendiklerini söyledi.
     Geleneklerden esinlenerek, babası Erdemli Belediye Meclis Üyesi Ali Yönün tavsiyesi üzerine böyle bir düğün töreni organize ettiklerini anlatan damat Yön, Çok mutluyuz. Mutluluğumuzu anlatmak mümkün değil. Bu anı yaşamak çok güzel duygu. Babam, düğünümüzün farklı olmasını, güzel olmasını istedi. Salonuna mehter takımı, meşaleler eşliğinde faytonla gidiyoruz. Bizi bu günde yalnız bırakmayanlar sağ olsun dedi.
     Gelin Şerife Yalçın ise, çok heyecanlı olduğunu ve böyle bir törenle dünya evine girdiği için kendisini çok şanslı hissettiğini kaydetti.
     Damadın babası Ali Yön de, Osmanlı geleneklerine göre bir düğün yapmak istediklerini belirterek, İnsan bir defa evlenir, bir defa doğar misali örnek olsun diye mehteranla, fener alayıyla, faytonla gelini getirelim istedik. Bizde gelin eskiden atla getirilirdi. Eskiye dönük olarak kültürümüzü de yaşatalım istedik tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz diye konuştu.
     Bu arada, genç çiftin nikahını da Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu kıydı.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Fayton gelin arabası, mehteran takımı konvoy Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER