Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kuştul Manastırını

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kuştul Manastırını ziyaret etti -Bartholomeos: Duydum ki geçen yıl ziyaret ettiğimiz Vazelon Manastırı restore edilecek, bu çok memnuniyet verici bir haberdir


TRABZON (A.A) - Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzonun Maçka ilçesi sınırlarında yer alan Kuştul Manastırını ziyaret etti.
     Sümela Manastırında 88 yıl aradan sonra önceki gün üçüncüsü düzenlenen ayine katılan Bartholomeos ve beraberindekiler, bugün Şimşirli Köyünde bulunan Kuştul Manastırını ziyaret etti. Ağaçlık ve ormanlık alandaki patika yoldan yaklaşık 45 dakika yürüdükten sonra manastıra ulaşan Bartholomeos ve beraberindeki din adamları, burada mumlar yakarak, ilahiler eşliğinde dua etti ve kemençe eşliğinde türküler söyledi.
     Ziyaretin ardından aynı patika yolu takip eden Bartholomeos ve beraberindekiler, yaklaşık 40 dakikalık bir inişin ardından araçlarında bulunduğu alana ulaştı.
     Bartholomeos, ziyaret sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, manastırın inşasına hayran kaldığını ifade ederek, Geçen yıl gelemedik bu yıl kısmet oldu. Güzel bir tecrübe oldu yüce Allaha şükürler ediyoruz. Hayretler içinde kaldık. Manastıra güçlükle çıkabildik bu da iman meselesi dedi.
     Kuştul Manastırının son durumuna üzüldüğünü vurgulayan Bartholomeos, şöyle devam etti:
     Manastırın bu durumda olması üzüntü vericidir. Burası sadece Hristiyanlara değil, bütün memleketimize, vatandaşlarımıza ve tüm insanlığa ait olan kültür ve tarihi eserlerdir. Bu açıdan onları korumalıyız. Geçen yılki maceradan sonra Sayın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bu tür manastırlara çıkan yolların yapımı için bir talimat verdi. Fakat gördüğüm kadarıyla işlere başlanmamış, inşallah seneye geldiğimizde bu işler ilerlemiş olur.
     Ayrıca son günlerde duydum ki geçen yıl ziyaret ettiğimiz Vazelon Manastırı restore edilecek, bu da çok memnuniyet verici bir haberdir. İnşallah haber olarak kalmaz, hakikat olur ve ileri ki senelerde oralara hep beraber yine çıkarız. Onarımın ardından da açılışları Kültür Bakanımızın da katımıyla hep beraber yaparız. Niye olmasın Başbakanımızın da katımıyla. O da kültür eserleriyle ilgileniyor ve destek veriyor. Zaten buranın komşusu, kendisi Rizeli, bu açıdan memnuniyetle katılacağına inanıyorum.
     Bartholomeos, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutladı.
     Bartholomeos, geçen yıl manastırı ziyaret etmek istemişti. Lüks bir cip ile yola çıkan, ardından da kara yolu olmadığı için yaklaşık 1 saat yaya olarak yürümek zorunda kalan Bartholomeos, bütün uğraşlarına rağmen ulaşamadığı manastırı ancak uzaktan görebilmişti.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kuştul Manastırını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER