Taşeron işçilerin sorunları

Taşeron işçilerin sorunları -CHP Malatya Milletvekili Ağbaba: -Türkiye bir an önce köle düzenini aratmayan Taşeron işçilik ayıbından kurtulmalıdır


MALATYA (A.A) - CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye bir an önce köle düzenini aratmayan Taşeron işçilik ayıbından kurtulmalıdır ifadelerini kullandı.
     Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, hastane, karayolları, üniversiteler ve okullarda yaygınlaşan taşeron işçiliğin bir sömürü aracı olduğunu savundu.
     Aynı işi yapan işçilerin kadrolu, sözleşmeli, taşeron sıfatlarıyla birbirlerinden ayrılmalarının kabul edilemez olduğunu belirten Ağbaba, karayollarında çok zor şartlar altında çalışan, iş güvenliği konusunda büyük riskler taşıyan taşeron işçisinin sosyal haklardan mahrum bir şekilde çalışmaya zorlanmalarının büyük bir haksız olduğunu ifade etti.
     Taşeron işçilerinin bayram öncesi evine şeker, çocuklarına hediye alacak parayı bulamadığını ileri süren Ağbaba, taşeron işçilerine üvey evlat muamelesi yapıldığını iddia etti.
     Konuyla ilgili sundukları yasa teklifinin kısa sürede meclis gündemine alınarak sorunun çözümüne katkı sunmasını beklediklerini kaydeden Ağbaba, Türkiye bir an önce köle düzenini aratmayan Taşeron işçilik ayıbından kurtulmalıdır ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Taşeron işçilerin sorunları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER