Fethiyede Çocuk istismarını önleme semineri

Fethiyede Çocuk istismarını önleme semineri


MUĞLA (A.A) - Fethiye Çocuk İstismarını Önleme Derneği tarafından, Çocuk İstismarını Önleme semineri düzenlendi.
     Fethiye Belediyesi Kültür Merkezide düzenlenen seminere Belediye Başkanı Behçet Saatcı, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık ve vatandaşlar katıldı.
     Seminerin açılışında konuşan dernek başkanı Hilkat İnan, dernek olarak ülkedeki çocuk istismarını önleme adına bilgilendirme seminerleri yaptıklarını söyledi.
     İnan, düzenledikleri konferans ve seminerlerle toplumu çocuk istismarı konusunda bilinçlendirmeye çalıştıklarını belirterek, Çocuk istismarı toplumun kanayan bir yarası. Bunun acilen önüne geçmek gerekli. Özellikle hastane ve okullarda çocukların vücutlarında veya psikolojilerinde olumsuz bir yön varsa bunun acilen yetkililere bildirilmesi gerekiyor dedi.
     Seminerde konuşan psikolog İlknur Özer ise toplumun ilerleyebilmesi ve kalkınması için bedensel ve ruhsal gelişimi sağlıklı çocuklara ihtiyaç olduğunu, bunun da çocukların korunmasıyla mümkün olabileceğini kaydetti.
     Fiziksel istismarın aile fertleri ya da bakıcılar tarafından kaza sonucu değil, can yakmak için yapıldığını ifade eden Özer, bu konuya sessiz kalmanın dahi bir istismar olduğunu dile getirdi.
     Özer, istismarın bir başka yönünün ise cinsel istismar olduğuna işaret ederek, Bir çocuğun cinsel istismara uğraması demek, çocuğu kullanmak ya da kullanılmasına izin vermektir. Bu tür tüm kötü davranışlar cinsel istismarı içeriyor. Çocuk istismarını önleme özellikle hastanedeki doktorlara düşüyor. Çocuğum düştü diye hastaneye getirilen çocukların ve ailelerinin fiziksel ve psikolojik olarak iyi gözlemlenmesi gerekiyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Fethiyede Çocuk istismarını önleme semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER