Fethiyede 2013 turizm sezonu açıldı

Fethiyede 2013 turizm sezonu açıldı -2013 turizm sezonu, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, düzenlenen açılış kokteyli ile başladı


MUĞLA (A.A) - Fethiyenin 2013 turizm sezonu, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen kokteylle başladı.
     Çalış Plajında düzenlenen törende Fethiye Belediyesi Mehter Takımı gösteri yaptı. Mehter takımın gösterisini yerli ve yabancı turistler ilgiyle izledi. Daha sonra özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinin engelli öğrencilerinden oluşan müzik grubu, ritm konseri verdi.
     Törende konuşan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Muğlanın Antalyadan sonra en büyük turizm potansiyeli sahip bölge olduğunu, Fethiyenin de taşıdığı potansiyelle Muğlanın en büyük değeri olduğunu belirtti.
     Turizmin daha iyi yerlere gelmesi için tanıtımın şart olduğunu belirten Çalık, bölgeye gelen her turisti daha sonraki sezonda bölgeye gelmeleri için memnun ayrılmalarını sağlamak gerektiğini vurguladı.
     Çalık, turistlerin bölgeden memnun ayrılmaları için sektörün belli değerlere sahip olması ve markalaşması gerektiğini ifade ederek, "Fethiyenin değerleri iyi bir paket halinde sunulursa bölge halkı da çok ciddi kazanç kapısına sahip olur. Yeni sezonun turizmcilere ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bol kazançlı kazasız belasız bir sezon geçirilmesini temenni ediyorum" dedi.
     Fethiye Turizm Danışma Bürosu sorumlusu Güler Uymaz ise 2012de Muğlayı 3 milyon 150 bin turist ziyaret ettiğini, gelen turistlerin ülkelere göre sıralandığında birinci sırayı bir önceki yıla göre yüzde 7lik düşüşle İngilterenin aldığını dile getirdi.
     Uymaz, İngiltereyi sırasıyla Hollanda, Almanya, Rusya ve Fransanın takip ettiğini, 2012de Fethiyeyi yaklaşık 1 milyon 250 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini kaydetti.
    
     -"45 bin yatak kapasitemiz var"-
    
     Fethiye bölgesinde yaklaşık 45 bin yatak kapasitesi olduğuna dikkati çeken Uymaz, "İlçedeki 60 konaklama tesisi Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli. Bu tesislerin 13 bin 300 konaklama kapasitesi var. 2012de özellikle yatırım belgeli tesislerde yükselişe geçtik. Şu anda 20 adet yatırım belgeli tesisimiz var. Bunların inşaatlarının tamamlanması halinde bölgemiz 5 bin yatak kapasitesine daha kavuşmuş olacak" diye konuştu.
     Uymaz, geçen yıl bölgede 165 seyahat acentesi ile lokal, ulusal ve uluslararası turizm faaliyetleri yapıldığını anlatarak, 49 firma ile yamaç paraşütü, rafting, ATV, cip safari gibi sportif faaliyetler yapıldığını, istatistiklere göre yaklaşık 2 bin turistin bu aktivitelere katıldığını vurguladı.
     Kültür ve Turizm Bakanlığının deniz turizm aracı işletmesi alan 144 günübirlik tur teknesiyle geçen yıl yaklaşık 360 bin turist gezdirildiğine değinen Uymaz, şöyle konuştu:
     "Bölgemizde deniz turizmi ile tarihi ve kültürel değerlerimizle, 2 bin metreden çıkışla yapılan yamaç paraşütümüzle diğer alternatif turizm aktivitelerimizle yürüyüş yollarımızla Ölüdeniz, Kayaköy, Saklıkent, Kelebekler Vadisi ve ismini sayamadığım çok sayıda marka değeri olabilecek eserlerimiz ve değerlerimiz var. İlkemiz tüm değerlerimizi doğru kullanmak, kaliteli turizm yapmak. Hedefimiz ise turizmin her alanında daha yüksek rakamlara ulaşmak, hak edilen payı alabilmek için daha çok çalışmak."
     Konuşmaların ardından Turizm Haftası dolayısıyla ortaöğretim okulları arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında derece alan öğrencilere ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Fethiyede 2013 turizm sezonu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER