Fethiyede cankurtaran kursu düzenlendi

Fethiyede cankurtaran kursu düzenlendi -FETOB Başkan Vekili Uysal: -"Bu kurslar sayesinde bölgedeki turistik tesislerin cankurtaran ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz"


MUĞLA (A.A) - Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) ile Antalya Cankurtarma Merkezi işbirliğiyle düzenlenen cankurtaran kursunu tamamlayan 30 kişi sertifika almaya hak kazandı.
     Ölüdeniz beldesindeki bir otelde düzenlenen ve 4 günlük teorik ve uygulamalı eğitim sonrasında sertifika almaya hak kazanan 30 cankurtaran, ilçedeki turistik tesislerde görev yapacak.
     FETOB Başkan Vekili Bülent Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede bulunan turistik tesislerde plajlarda, su altı ve su üstü sportif faaliyette bulunacak işletmelerin cankurtaran ihtiyacını karşılamak amacıyla başlattıkları kursa katılan 30 kişinin sertifika almaya hak kazandığını anlattı.
     Uysal, sertifika alan kursiyerlerin önemli bir sorumluluk üstlendikleri gibi ellerindeki sertifikalar ile kendilerine iyi bir iş imkanı sağladıklarını belirterek, "Bu kurslar sayesinde bölgedeki turistik tesislerin cankurtaran ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz. Cankurtaranlar, aldıkları sertifika ile işlerini profesyonelce yapacaklar" dedi.
     Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) eğitmeni Sinan Duru ise verdikleri sertifika ile havuzlarda vatandaşların can güvenliğini sağladıkları gibi gençlere de istihdam alanı sağladıklarını ifade etti.
     Düzenledikleri kurslar ile Türkiyedeki sertifikalı cankurtaran açığını kapatmaya çalıştıklarına değinen Duru, "Yaklaşık 4 yıldır Antalya Cankurtarma Eğitim Merkezi ile FETOB arasında yaptığımız iş birliğiyle Fethiye bölgesine yaklaşık 200 cankurtaran kazandırdık. Bu hassas konuda FETOBa duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
     Kursiyerlere, önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle sertifikalarının verileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Fethiyede cankurtaran kursu düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER