Fethiyede yapılan engelli parkı açıldı

Fethiyede yapılan engelli parkı açıldı


MUĞLA (A.A) - Fethiyede 4 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan Mustafa Boztaşın girişimi sonucu ilçede engelli parkı yapıldı.
     Fethiye Belediyesi tarafından Patlangıç Mahallesine yapılan ve Mustafa Boztaş adın verilen engelli parkı, düzenlenen törenle açıldı.
     Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, burada yaptığı konuşmada, belediye olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da engellilere her türlü imkanlarını seferber etmeye hazır olduklarını söyledi.
     Mustafa Bozbaşın kendisini telefonla arayarak engellileri bir araya toplayıp spor yapmalarını sağlayacak park fikrini paylaştığını anlatan Saatcı, Engelli kardeşlerimizin bir araya gelip güzel zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla parkımızı tamamladık. Parkın yapılmasında en az bizim kadar emeği olan Bozbaşa teşekkür ediyorum dedi.
     Saatcı, engelliler için ekstra bir şey yapmadıklarını, sadece sağlam olmanın zekatını verdiklerini kaydetti.
     Park ve Bahçeler Müdürü Durmuş Sazcı ise belediye olarak yaşam kalitesinin göstergesi kabul edilen yeşil alanların kentsel alanlardaki öneminin her geçen gün arttığını belirtti.
     Bugüne kadar hizmete sundukları park ve yeşil alanlara ilaveten engelli vatandaşların öncelikli faydalanabileceği engelli parkını da hizmete sunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Sazcı, parkta engellilerin rahatlıkla bir araya gelebileceğini ifade etti.
     Parkın 2 bin 428 metrekare alana sahip olduğuna işaret eden Sazcı, kauçuk zemine kurulu çocuk oyun alanı, fitness aletleri, basketbol sahası, tenis kortu, sosyal alanlar ve 900 metrekarelik çim alanın bulunduğunu bildirdi.
     Mustafa Bozbaş ise 4 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını tekerlekli sandalyede sürdürdüğünü anlatarak, Fethiyede engellilerin böyle bir parka ihtiyacı olduğunu kaza geçirdikten sonra fark ettiğini vurguladı.
     Engelli parkı hakkındaki düşüncelerini Belediye Başkanı Saatcıya aktardığını kaydeden Boztaş, Belediyenin desteğiyle tamamlanan parka başkanımız sağ olsun benim adımı verdi. Fethiyedeki engelliler parkı ortak kullanım alanı olarak benimseyip spor yapabilecek, birlikte bir şeyler paylaşabilecek dedi.
    
     Muhabir Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Fethiyede yapılan engelli parkı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER