FIBA, Pınar Karşıyakanın ev sahipliğini açıkladı

FIBA, Pınar Karşıyakanın ev sahipliğini açıkladı -FIBA Avrupa Genel Sekreteri Kamil Novak: İzmir bir basketbol şehri olarak tanınır


İZMİR (A.A) - Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Avrupa Genel Sekreteri Kamil Novak, İzmir bir basketbol şehri tanınır dedi.
     FIBAdan yapılan açıklamada, İzmirin 2013 Avrupa Challenge Kupası dörtlü finaline ev sahipliği yapacağı, müsabakaların 26-28 Nisanda oynanacağı belirtildi, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonasının ilk turuna da ev sahipliği yapan İzmirin gurur verici bir basketbol geleneğinin olduğu bildirildi.
     FIBA Avrupa Genel Sekreteri Kamil Novak da yaptığı açıklamada, İzmir bir basketbol şehri olarak tanınır. Pınar Karşıyakanın yerel yönetimlerle birlikte unutulmaz bir organizasyon ortaya koyacağına inanıyorum ifadelerini kullandı.
    
     -Dörtlü final müsabakaları-
    
     Pınar Karşıyakanın dışında, BCM Gravelines Dunkerque (Fransa), Krasnye Krylia (Rusya) ve EWE Baskets Oldenburg (Almanya) takımlarının mücadele edeceği dörtlü final müsabakaları, 26 Nisan Cuma günü Karşıyaka Spor Salonunda başlayacak.
     İlk gün oynanacak yarı final müsabakalarında Pınar Karşıyaka, EWE Baskets Oldenburg ile karşılaşırken, BCM Gravelines Dunkerque, Krasnye Krylia ile mücadele edecek.
     Galip gelen takımlar 28 Nisan Pazar günü finalde, mağluplar ise aynı gün üçüncülük mücadelesinde karşılaşacak.
    
     -Karşıyaka Spor Salonu-
    
     Toplam koltuk kapasitesi 4500 civarında olan Karşıyaka Spor Salonunda 2009da GM Capital Erkekler Avrupa Challenge Kupası dörtlü finali oynanmıştı. Maçlar sonunda Arkas Spor, Avrupa kupaları tarihinde şampiyonluk kazanan ilk Türk erkek takımı olmuştu.
     İzmir temsilcisi geçen sezon da aynı salonda Avrupa Erkekler Şampiyonlar Ligi 6lı play-off turu rövanş maçında Rusyadan Lokomotivi altın set sonunda mağlup ederek, dörtlü finale yükselen ilk Türk takımı olmuştu.
    
     -Türkiye ikinci kez ev sahibi-
    
     Basketbolda 2003-2004 sezonunda FIBA Avrupa Ligi, 2005-2006dan itibaren FIBA EuroCup ve 2008-2009dan sonra da FIBA Avrupa Challenge Kupası adıyla sürdürülen organizasyonda Türkiye ikinci kez dörtlü finale ev sahipliği yapacak.
     2004-2005te o zamanki adıyla FIBA Avrupa Liginde Fenerbahçenin ev sahipliğinde Abdi İpekçi Spor Salonunda oynanan finallerde Fenerbahçe 4. olurken, Rus ekibi Saint Petersburg birinciliğe ulaşmıştı.
     Kupada geçen sezon Macaristanda oynanan dörtlü finali galip tamamlayan Beşiktaş kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber FIBA, Pınar Karşıyakanın ev sahipliğini açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER